23948sdkhjf

Sanistål atter klar til at skabe vækst

På vej ud af finanskrisen har Sanistål fået styr på bundlinjen. Nu skal omsætningen øges.
I første kvartal 2011 voksede Saniståls omsætning med 22,2 %. Dermed er Aalborg-virksomheden atter begyndt at vokse efter en række kvartaler med faldende omsætning. Til gengæld er der stadig lang vej til toppen i 2008, hvor Sanistål omsatte for 6,3 mia. kr., og administrerende direktør Christian B. Lund regner da heller ikke med at nå dertil foreløbig.

- Vi har haft en fornuftig vækst i første kvartal, og fremadrettet satser vi på stabil og lønsom vækst fra et lavt niveau. Jeg tror ikke på, at vi kommer til at se store vækstrater i de kommende år, fortæller han til Metal Supply.

Vækst uden ansættelser
I de seneste to år har Sanistål hovedsageligt kæmpet for at genskabe egenkapitalen i selskabet og for at få sorte tal på bundlinjen, men med de to ting i orden er der atter fokus på toplinjen.

- Der er to ting, der er vigtige nu, efter vi har fået tilpasset vores omkostninger til et væsentligt lavere markedniveau; vi skal skabe lønsom vækst, og vi skal fokusere på yderligere effektiviseringer, forklarer Christian B. Lund, og fortsætter:

- Vi vil skabe vækst uden at ansætte flere medarbejdere, og her bliver kunsten at arbejde så smart som overhovedet muligt i alle funktioner i virksomheden.

Ingen opkøb
Dermed understreger han også, at der ikke bliver tale om nogen aggressiv strategi med henblik på at vokse i de kommende år. Tværtimod vil Sanistål agere mere forsigtigt, end det tidligere har været tilfældet.

- Vi tænker os godt om. Vi investerer ikke noget, hvis vi ikke kan se et afkast på kort sigt. Vi vender hver en krone, og derfor vil man heller ikke se os foretage opkøb i de kommende år, forklarer Christian B. Lund, og slutter:

- Skal vi vokse, skal vi derfor tage markedsandele, og det er jo også det, vi altid har været gode til – så det forventer vi også vil ske fremadrettet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094