23948sdkhjf

Isoleringsproducent køber polsk

Rockwool-koncernen har indgået aftale om at erhverve alle aktiviteter i den polske virksomhed Fast. Målet er at øge brugen af stenuld i Central- og Østeuropa.
Fast er én af de førende udbydere på det polske marked for facade-isoleringssystemer. I 2010 skabte virksomheden en omsætning på 94 mio. kroner og havde 90 ansatte:

- Med købet af Fast har vi fået adgang til kerneteknologier indenfor coatning og pudsproduktion samt indfarvningsteknikker. Fast har et stærkt brand og et glimrende distributionsnetværk. Disse faktorer er afgørende for videre promovering af facadeisolerings-systemer og for at øge andelen af Rockwool stenuld inden i disse systemer, siger divisionsdirektør Theo Kooij.

Han forklarer, at markedet for facadeisolering vokser hastigt på grund af fokus på energieffektivitet i byggebranchen. Energirenovering af den eksisterende bygningsmasse – specielt i Central- og Østeuropa – opnås ofte ved at tilføje et facadeisoleringslag til den eksisterende ydermur.

For øjeblikket er den mest almindelige isoleringstype indenfor dette segment skumplast isolering, og det er Rockwool koncernens strategiske mål at ændre dette.

- Med dette opkøb sigter vi mod at øge brugen af stenuld løsninger, og begynder med Polen. Rockwool facadesystemer tilbyder i dag beskyttelse mod kulde, varme, støj og forbedret brandbeskyttelse, men fordelene ved vores totalløsning reflekteres ikke i vores nuværende markedsandele. Med de stærke komplementære teknologier hos Fast, vil vi være i stand til at øge vores andel af dette hurtigt voksende segment indenfor bygningsisolering, slutter Theo Kooij.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093