23948sdkhjf

NCC afleverer pandahjem med stolthed

Når de to sort/hvide bamsebjørne Mao Sun og Xing Er om få dage lander i det københavnske, flytter de ind i et hjem, der har været noget helt særligt at bygge.

Ikke mindst fordi bygningen er tegnet af BIG og inspireret af det kinesiske yin/yang-tegn. Det betyder, at der praktisk talt ikke er lige linjer i bygningen, og alt det komplekse betonarbejde er blevet støbt på stedet. Dele af væggene er støbt med brug af bambusstokke, så der er tydeligt aftryk af bambus i strukturen.

- Det har været helt tydeligt blandt vores folk på pladsen, at det giver ekstra motivation, når opgaven både er usædvanlig og udfordrende, fortæller projektleder Ib Morgenstjerne fra NCC.

Det er ikke kun bygningen, der er speciel. Det har også været med til at skabe en særlig stemning på byggepladsen, at arbejdet er foregået med et baggrundstæppe af dyrelyde; både elefanter, gibbonaber og papegøjer har snakket med på byggemøderne, ligesom pingvinerne, der er blandt de nærmeste naboer, har fulgt interesseret med i, hvad kranerne har løftet ind på pladsen.

Fabelagtigt og færdigt til tiden

- Sammen med NCC er vi nået i mål med et fabelagtigt Pandaanlæg, der sætter helt nye standarder for dyrevelfærd og gæsteoplevelser. Og der er vel at mærke tale om et komplekst byggeri, der i byggefasen gnidningsløst skulle integreres i ZOOs drift, hvor både dyr og daglige gæster skulle beskyttes mod unødige gener og støj. Det er langt hen ad vejen lykkedes, og det er fantastisk at kunne tilføje: til tiden, siger Jørgen Nielsen, administrerende direktør Zoologisk Have København.

Arbejdet har stået på siden januar 2018, og selv om det i sig selv har været en sjov og udfordrende byggeplads, så er det først, når pandaerne flytter ind, at huset får liv.

- Vi har hele tiden haft pandaerne i tankerne, når vi har arbejdet på deres kommende hjem, så for os bliver det også en stor dag, når de flytter ind, siger Ib Morgenstjerne.

- Alle os, der har arbejdet på byggeriet, glæder os til at komme tilbage os se, hvordan pandaerne har fundet sig til rette, og det er da med stor stolthed, vi kan komme her med vores familier og pege og sige: ”Det har NCC bygget” for det er et helt særligt projekt, slår projektlederen fast.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.116