23948sdkhjf

Nyt skolebyggeri er i gang

Første spadestik på projekt til 178 millioner
Efter flere års forberedelse kunne Hjørring Kommune onsdag sætte spaden i jorden til det største egenfinansierede byggeri i kommunens historie, Vrå Skole og Børnehus.

Byggeriet til 178 millioner kroner kommer til at ligge i direkte forlængelse af Idrætscenter Vendsyssel, som samtidig opfører en ny idrætshal.

NCC er valgt som råhusentreprenør på skoleopgaven, og entreprisen udgør 80 millioner ud af projektets samlede budget på de 178 millioner kroner. Hjørring Kommune udbyder det resterende arbejde i fagentrepriser. De første kommer i licitation inden sommer, oplyser kommunen.

Den nye skole får plads til 500-600 elever, mens der kan være cirka 170 børn i alderen 0-6 år i børnehuset.

Det samlede byggeareal er på cirka 10.000 kvadratmeter, hvortil kommer udearealer og 180 nye parkeringspladser.

Projektet er tegnet af Aart Architects i samarbejde med Jaja Architects. Søren Jensen er rådgivende ingeniør. Arkitekturen er inspireret af naturen, og skoven er et særligt karaktergivende element inde såvel som ude. Byggeriet bliver DGNB guld-certificeret.

Mai-Britt Beith, formand for kommunens børne,- fritids- og undervisningsudvalg, holdt tale forud for spadestikket:

- Lige her skal vi bygge skole, børnehave, vuggestue, legestue for dagplejen, musikskole, ungdomsklub, bibliotek og idrætshal. Vi skal bygge et samlingssted for alle i Vrå. Vi har gjort klar til det i tre år, og nu går vi i gang, konstaterede hun.

Efter planen skal skole og børnehus tages i brug omkring årsskiftet 2021-2022. Den nye idrætshal ventes færdig allerede i slutningen af 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083