23948sdkhjf

Universitet klar til stort byggeprojekt

Kjaer & Richter er arkitekt på et ca. 10.700 m² stort nybyggeri, der snart ser dagens lys ved Aalborg Universitet. Byggeriet er sendt i udbud fordelt på tre storentrepriser.
Universitets- og Bygningsstyrelsen (UBST) har indgået aftale med Aalborg Universitet (AAU) om at opføre et nybyggeri til institut for Kemi, Miljø & Bioteknologi samt Institut for Medicin & Sundhedsteknologi.

Byggeriet opføres i fem etager og får et samlet bruttoetageareal på ca. 9.810 m² over terræn samt ca. 920 m² kælder.

Det placeres på en grund i den østlige del af campus op mod det samfundsvidenskabelige område. Mod nord afgrænses grunden af Bertil Ohlins Vej, mod vest af Fredrik Bajers Vej og mod syd af Danmarks Biblioteksskole.

Modulært byggeri med stor fleksibilitet
Bag projektet står arkitektfirmaet Kjaer & Richter, der sammen med Rambøll og Møller & Grønborg har designet en bygningsstruktur ud fra visionen om at skabe rum for tværfaglig udveksling af idéer, erfaringer og resultater.

UBST oplyser, at bygningen vil blive opført som et modulært byggeri med størst mulig fleksibilitet i bygningsstrukturen. Intentionen er, at der fremadrettet kan gennemføres bygningsændringer uden gennemgribende konstruktive og tekniske ændringer.

Byggeriet er netop sendt i EU-udbud fordelt på tre storentrepriser, der omfatter henholdsvis bygningen, installationerne og inventaret. Det er planen at prækvalificere fem firmaer til hver af de tre entrepriser, der alle tildeles efter kriteriet laveste pris.

Læs mere under Licitationer her på Building Supply.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11