23948sdkhjf

Millionbevilling sikrer havnebad-projekt

Med en bevilling på 3,5 millioner sikrer Lokale- og Anlægsfonden det kommende havnebad og blå støttepunkt i Faaborg Havn de sidste nødvendige støttekroner.
Havnebadet i Faaborg åbner sig mod havet og bliver dermed et blåt støttepunkt for en række af vandets idrætsgrene.

Projektet koster i alt 15,8 mio. kr. at realisere. Bevillingen fra Lokale- og Anlægsfonden på 3,5 mio. kr. kommer oven i Faaborg-Midtfyn Kommunes støtte på 5 mio. kr. samt et beløb på 7,3 mio. kr. fra Realdania, der yderligere har støttet projektudviklingen af havnebadet og en arkitektkonkurrence.

Havnebadets samlede areal bliver på 2.200 m². Det opvarmede værested på landsiden bliver på 125 m². Dertil kommer et uopvarmet værested og depot på 80 m² og yderligere 120 m² opbevaringsareal. Sauna og omklædning bliver på 40 m².

Den blå støttepunktsfunktion etableres på en måde, så den kan udvides, hvis der viser sig behov for det. Havnebad og støttepunkt forventes indviet til sommersæsonen 2012.

Nyfortolkning af den klassiske badebro
Tidligere på året vandt JDS Architects sammen med Klar, Sloth Møller, Esbensen og Creo Arkitekter arkitektkonkurrencen bag projektet.

Arkitektonisk kan havnebadet ses som en nyfortolkning af den klassiske badebro indpasset i Faaborgs eksisterende kajanlæg ved industri- og lystbådehavnen.

Havnebadets broanlæg begynder på land og fortsætter derfra ud i vandet, hvor det fordeler sig i et fingerlignende system af broer. Langeliniebroen, børnebroen med de beskyttede bassiner, udspringsbroen og både- og kajakbroen. Støttepunktsfunktionerne placeres flere steder i broanlægget.

Inde på landsiden etableres depoter og opbevaring af fx kajakker samt mulighed for ophold i et delvist opvarmet værested. I værestedet kommer der værksted, køkkenfaciliteter, omklædning og et kajakhotel. Værestedet vil blive tilgængeligt for turister, selvorganiserede og aktive i foreninger. Lidt længere ude på selve broanlægget opføres sauna og omklædningsfaciliteter, så man hurtigt kan få varmen og tørt tøj på efter en tur på - eller i - havet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094