23948sdkhjf

Silkeborg-firma ser muligheder i ny mærkningsordning

VM Plastvinduer & Døre har som den første virksomhed opnået certifikat til at producere energimærkede vinduer i plast.
Ifølge brancheforeningen VinduesIndustrien kan 7 % af Danmarks samlede energiforbrug henføres direkte til utætte og dårligt isolerede vinduer.

Det er en af årsagerne til, at brancheforeningen, i samarbejde med Energistyrelsen og Teknologisk Institut, i år har valgt at indføre en ny, frivillig energimærkningsordning for døre og vinduer.

Produkterne er underlagt krav om uvildig certificering, og ordningen svarer til den, som i forvejen er gældende inden for bl.a. hvidevarer og elektronik. Målet er at gøre det nemmere for forbrugerne at gennemskue produkterne og skabe sikkerhed for, at de nye lovkrav overholdes.

Stolthed i Silkeborg
I sidste uge rundede Energimærkningsordningen 60 udstedte certifikater, fordelt på 13 producenter. Langt størsteparten af de certificerede produkter er enten træ eller træ/alu, mens blot en enkelt virksomhed, VM Plastvinduer & Døre, har sikret sig optagelse inden for plast.

Silkeborg-virksomheden har både opnået A-, B- og C-mærkning og kan dermed levere vinduer, som overholder de forventede energikrav i såvel 2015 som 2020.

- Det har været noget af en proces at komme så langt, men det endelige resultat er vi stolte af. Vi ved godt, at vi ikke kan læne os tilbage, da byggebranchen hele tiden stiller nye krav, og vi er allerede i gang med at videreudvikle mange af vores produkter, hvilket er en spændende fase, siger Dennis Laursen fra VM Plastvinduer & Døre til Building Supply.

På lige fod med andre vinduer
VM Plastvinduer & Døre har været på markedet siden starten af 1970’erne, men trods virksomhedens store erfaring med produktion af plastvinduer har det alligevel været noget af en opgave at få certifikaterne i hus:

- Vi troede egentlig ikke, at processen ville blive så lang, som den har været. Men der har været mange nye begreber, som først skulle læres, siger Dennis Laursen og peger bl.a. på, at man med overgangen til BR10 nu også skal forholde sig E-værdier, beregninger af lysmængde osv.

- Der er ingen tvivl om, at energimærkningen er en god ordning, ikke mindst for kunderne, som nu har muligheden for at vælge mellem A-, B- og C-energimærkningen, som de jo kender fra bl.a. hvidevareordningen. Vi håber, at kunderne tager godt imod den nye ordning, og vi ser positivt på fremtiden, fortsætter Dennis Laursen, der håber, at energimærkningen kan være med til at gøre op med det knap så positive image, som plastvinduerne har på det danske marked:

- Gennem alle årene har plast desværre til tider været et udskældt produkt i Danmark, mens det er stor set markedsledende i resten af Europa. Med vores energimærkning er vi med til at bevise, at plastvinduet er på lige fod med andre vinduer. Derudover har vi stadig mange muligheder for at forbedre og udvikle vinduet i fremtiden, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094