23948sdkhjf

Kæmpeunderskud hos Skandinavisk Køkkengruppe

Virksomheden bag Kitchn, Nettoline og Boform måtte indkassere et stort underskud i 2010, bl.a. som følge af konkursen i datterselskabet Biga Concept.
Et underskud på -95 mio. kroner blev det dystre facit for Skandinavisk Køkkengruppe i et turbulent 2010, hvor lukning af selskaberne BigaConcept og SKG Detail trak de største overskrifter.

Virksomheden oplyser i sin regnskabsmeddelelse, at resultatet belastes af driftsunderskud, kautionstab samt nedskrivninger i forbindelse med konkursen for i alt ca. -50 mio. kroner. Hertil kommer af- og nedskrivninger af koncerngoodwill med -39 mio. kroner.

Med 2010-underskuddet har Skandinavisk Køkkengruppe i alt tabt 140 mio. kroner siden 2008, og ved regnskabsårets slutning udgjorde egenkapitalen -69,3 mio. kroner.

Virksomheden oplyser, at aktionærerne i 2010 har indskudt 2,5 mio. kroner i lån til understøttelse af driftslikviditeten, og efter regnskabsårets slutning er der yderligere tilført 12 mio. kroner i ansvarlig lånekapital. Endelig er det i maj 2011 lykkedes at genforhandle kreditfaciliteterne, og ledelsen forventer ikke, at likviditetsbehovet vil overstige de bevilligede rammer.

For 2011 forventer Skandinavisk Køkkengruppe ” en tilfredsstillende udvikling i resultatet ”.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078