23948sdkhjf

Unge arkitekter vinder åben Ørestad-konkurrence

Projektkonkurrencen om Sivegaden i Ørestad City er nu afgjort. En enig dommerkomité har peget på forslaget ’De 5 øer’ som vinder af konkurrencen.
I april måned udskrev udviklingsselskabet By & Havn en åben projektkonkurrence om udformningen af den godt 1 kilometer lange Sivegaden i Ørestad City.

Tirsdag var der fernisering på udstillingen af de 29 indkomne projekter, der alle kommer med forslag til udviklingen af et areal, der dækker selve Sivegaden, en kanal samt et areal under Metroens højbane.

Vinder af konkurrencen blev arkitekterne Elena Rojas og Klaus Rasmussen samt cand. mag. i visuel kultur, Anna Bisgaard-Nøhr. De tre deler førstepræmien på 75.000 kroner for forslaget ”De 5 øer”, der skaber forbindelser på tværs af Sivegaden henover kanalen med henblik på at aktivere hele byrummet.

- Vi er rigtig glade for at have vundet konkurrencen og glæder os til den kommende proces med opførelse af de fem øer. Øerne spreder ringe i vandet gennem temaerne natur, kultur og leg og skaber en intim sfære, der er et supplement til de eksisterende byggerier i Ørestad, siger Elena Astrid Rojas.

I den kommende proces skal vinderforslaget præciseres sammen med bygherren, ligesom vandlauget også inddrages for at sikre den mest hensigtsmæssige konstruktion i forhold til vandgennemstrømningen i kanalen. Det er forventet at første del af ”De 5 øer” kan indvies i sommeren 2012.

Missionen lykkedes
Bag konkurrencen står By & Havn, Grundejerforeningen Ørestad City, Vandlauget og Metroselskabet.

Forud for projektet var ønsket at tiltrække unge arkitekter og repræsentanter fra flere kreative professioner, og derfor besluttede man at afprøve en webbaseret konkurrenceform med et tidsmæssigt kort forløb.

Adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn, har været formand for dommerkomitéen, og han vurderer, at missionen er lykkedes:

- Da vi åbnede navnekuverterne, kunne vi se, at forslagene kommer fra en bred vifte af folk – lige fra store rådgivningsfirmaer, anerkendte arkitektfirmaer til unge fra vækstlaget. De 29 forslag peger i mange kreative retninger. Vi har især været glade for dem, der tager udgangspunkt i og respekterer Ørestads helhedsplan, men som samtidig formår at tilføje lige præcis de oplevelser og den møblering på arealet, som vil gøre det til et endnu bedre sted at opholde sig, siger Jens Kramer Mikkelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094