23948sdkhjf

Cebra skal udvide Experimentarium i Hellerup

Den aarhusianske tegnestue står i spidsen for det team, der skal designe en 6.000 m² stor udvidelse af Experimentarium, der totalt ventes at løbe op i ca. 450 mio. kroner.
Experimentarium skal udvides og udskrev derfor en arkitektkonkurrence for projektet tilbage i oktober 2010.

Konkurrencen er nu afgjort, og vinder blev aarhusianske Cebra i samarbejde med Wilkinson Eyre Architects, Orbicon, Die Asta og Kollision.

- Projektet er et markant og nyskabende vinderforslag til en udvidelse af bygningen med ca. 6.000 m² fornyelse af den eksisterende ca. 16.000 m² store bygning samt indretning af en udendørs tagudstilling med café, grønt område og vedvarende energiinstallationer, oplyser Cebra på sin hjemmeside.

Finansieringen er næste skridt
Den nye bygning kommer til at fungere som kulturhus for Tuborg-bydelen, og udvidelsen omfatter et større udstillingsareal, en stor fleksibel scene, et nyt uddannelses- og innovationscenter, publikumsværksteder, et multimedieværksted, café og butik samt velkomstområde.

Opførelsen af det CO2-neutrale byggeri vil ifølge Dansk Arkitektur Center koste ca. 375 mio. kroner. Herudover skal der budgetteres med ca. 75 mio. kroner til udstillinger, udstyr mv.

Næste fase i projektet er at få finansieringen på plads, og i bedste fald vil det nye byggeri kunne tages i brug i starten af 2014, oplyser Dansk Arkitektur Center.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079