23948sdkhjf

Spaden i jorden til ny superhavn

Det første officielle spadestik til Scandlines’ nye havn i Gedser er nu taget.
Der er noget stort i gang på havnen i Gedser. De gyldne spader var derfor fundet frem, da det første officielle spadestik i dag blev taget til den kommende superhavn.

Havnen skræddersyes til Scandlines-færgerne "Copenhagen" og "Berlin", der indsættes på ruten Gedser-Rostock i 2012. Blandt talerne var formanden for folketingets trafikudvalg, Flemming Damgaard Larsen, som fremhævede Scandlines visioner på den østlige korridor og dansk færgefart som helhed.

Kun det bedste er godt nok for de kommende superfærger "Berlin" og "Copenhagen", der fra 2012 løfter kapaciteten og oplevelsen om bord på overfarten Gedser-Rostock. Scandlines investerer derfor stort i et nyt, skræddersyet havneanlæg i Gedser, der skal være med til at realisere rederiets ambitiøse planer om en ny logistisk østkorridor.

Investering til 1,7 mia. kroner
Til musik af Københavns Jernbaneorkester blev de første officielle spadestik taget af Scandlines CEO, Bengt Pihl, rederiets linjechef Steen Wæver og 1. viceborgmester i Guldborgsund, Flemming Jantzen, samt formanden for Folketingets Trafikudvalg, Flemming Damgaard Larsen.

Bengt Pihl bød de mange gæster velkommen og satte en tyk streg under rederiets visioner for den europæiske infrastruktur. Intet mindre end 1,7 milliarder kroner lyder totalinvesteringerne i færger og havne på.

- Med havneudvidelserne og to nye superfærger investerer Scandlines særdeles stort i fremtiden. Det gør vi, fordi vi ser Scandlines som en naturlig og afgørende spiller i visionen om en logistisk østkorridor gennem hele EU - for både turisme og fragttransport, sagde Bengt Pihl.

Et stort skridt i den rigtige retning
I sin tale takkede Bengt Pihl også de mange samarbejdspartnere, der skal være med til at skabe fremtidens havn i Gedser. Blandt dem er Guldborgsund Kommune, som ved 1. viceborgmester Flemming Jantzen udtrykte begejstring for byggeriet.

- Der er ingen tvivl om, at det vil betyde meget for det lokale opland med flere turister og mere fragt til Gedser. Det vil have en positiv effekt på en række brancher og på sigt bidrage til beskæftigelsen i hele regionen, sagde Flemming Jantzen.

Den sidste på talerstolen var Flemming Damgaard Larsen, der havde taget turen fra folketinget for at støtte op om Scandlines' store investeringer og tegne et større perspektiv på det ambitiøse projekt.

- Det omfattende havneanlæg og de to nye superfærger binder Danmark og Norden tættere sammen med Berlin og det øvrige Europa. Initiativet fører til en lettere hverdag for borgerne og for erhvervslivet og er et stort skridt i den rigtige retning, lød det fra formanden for folketingets trafikudvalg.

Uagtet at trafikken til havneområdet formodes at stige, forventer Scandlines ikke at hverken borgere eller dyreliv vil blive andet end positivt berørt af udvidelserne i Gedser. Gennem tæt samarbejde med bl.a. kommunen og Danmarks Naturfredningsforening har rederiet arbejdet på at sikre, at der i den samlede plan er indarbejdet omfartsvej såvel som særlige paddehegn omkring havneområdet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093