23948sdkhjf

Dan Jord vinder licitation til 32,5 mio. kroner

Risskov-firmaet har fået til opgave at forny Viborgs gågader. Arbejdet går i gang dem 11. juli.
I november sidste år vandt et rådgiverteam bestående af Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue, Moe & Brødsgaard, KPF Arkitekter og Aarstiderne Arkitekter konkurrencen om et renoveringsprojekt, der skal give nyt liv til strøggaderne i Viborg.

Viborg Kommune er nu klar til at gå i gang med selve anlægsarbejdet. Det lægges i hænderne på Dan Jord A/S, der er valgt som entreprenør efter licitation.

- Det er godt, at vi nu kommer i gang med den tiltrængte fornyelse af gågaderne i Viborg. Men det kan ikke undgås, at anlægsarbejdet giver gener for de mange tusinde, der dagligt færdes i gågaderne. Jeg håber, at alle har forståelse for det nødvendige arbejde. Vi vil gøre, hvad vi kan for at begrænse generne mest muligt, siger formand for Teknisk Udvalg, Søren Gytz Olesen.

Projektet afsluttes i 2013
Første anlægsetape begynder i Sct. Mathias Gade den 11. juli 2011 og varer frem til den 31. oktober 2011. Herefter holder arbejdet vinterpause, indtil der arbejdes videre i februar 2012.

I 2012 og 2013 fortsætter fornyelsen af gågaderne. Udover Sct. Mathias Gade drejer renoveringen sig om Vestergade, Lille Hjultorvsgyde, St. Sct. Mikkels Gade og St. Sct. Peder Stræde. Projektet forventes afsluttet i 2013. Til den tid bliver der opsat nyt inventar som bænke, beplantning og belysning.

Den 5. september i år indleder Viborg Museum arkæologiske udgravninger på Hjultorvet. Det skyldes, at der i forbindelse med projektet skal etableres et stort underjordisk regnvandsbassin under Hjultorvet. Udgravningerne kan vare i flere måneder, hvis man finder bevaringsværdige ting på stedet, oplyser Viborg Kommune.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097