23948sdkhjf

Lærlingeaftale på plads for Cityringen

En ny partnerskabsaftale sikrer en målsætning om, at 5-7 % af de timelønsansatte på det københavnske metro-byggeri bliver lærlinge. Det kan bane vej for lignende aftaler i fremtiden.
Lærlinge skal være med til at bygge hovedstadens nye metro.

For at sikre, at det sker, er der indgået en aftale mellem Dansk Byggeri, 3F, Copenhagen Metro Team, Ansaldo og Metroselskabet om lærlinge på det store anlægsprojekt Cityringen.

Aftalen blev underskrevet torsdag, og det er et positivt signal forud for byggestart, mener man hos projektets bygherre, Metroselskabet:

- Vi er glade for, at der er fundet en løsning, så lærlinge kan blive en del af det store anlægsprojekt. Byggeriet af Cityringen begynder om lidt, og det betyder mange byggearbejdere i gadebilledet – heriblandt lærlinge, siger adm. direktør Henrik Plougmann Olsen.

Forventer flere lignende aftaler i fremtiden
Hos Dansk Byggeri er der stor tilfredshed med aftalen, der indebærer, at der løbende vil blive søgt efter lærlinge gennem hele byggeperioden.

- Med aftalen får vi skabt fokus på at finde lærlingepladser. Det betyder, at projektet vil blive fulgt tæt med det mål for øje, og det anser vi for en stor styrke. Vi er i fuld gang med at åbne op for lignende aftaler med andre store bygherrer, og vi forventer bestemt, at dette blot bliver den første i en række af aftaler, siger Louise Pihl, afdelingschef i Dansk Byggeri.

Også hos BAT og 3F glæder man sig over aftalen. Peter Hougård Nielsen, gruppeformand i 3F, udtaler:

- Denne aftale kan være med til at afhjælpe det store problem, der er for vores unge mennesker for at få praktikpladser. Vi håber, at denne og lignende aftaler vil øge antallet af praktikpladser kraftigt, siger han.

Fakta om byggeriet
• Cityringen indeholder 17 underjordiske stationer, der skal bygges fra 21 byggepladser fordelt mellem Indre By, Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg og Vesterbro. Cityringen betragtes som det største anlægsprojekt, siden Christian IV anlagde Christianshavn i 1600-tallet, og det vil skabe tusindvis af jobs i byggesektoren frem mod åbningen i 2018.

• Med aftalen ansættes en ’match maker’, som har til opgave at finde match mellem de efterspurgte kompetencer til byggeriet blandt de lærlingesøgendes kompetencer. Målsætningen er, at 5-7 % af de timelønsansatte på byggepladserne skal være lærlinge.

• Metroselskabet er bygherre på Cityringen. Copenhagen Metro Team står for byggeriet af stationer og tunneller, mens Ansaldo STS har til opgave at levere tog, spor og styresystem samt et kontrol- og vedligeholdelsescenter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078