23948sdkhjf

5E-Byg kickstarter sygehusbyggeri

Torsdag gik spaden i jorden til et 6.200 m² stort P-hus, der bliver det første byggeri i ud- og ombygningen af sygehuset i Aabenraa. Entreprenør er odenseanske 5E-Byg.
Tre regionsrådsmedlemmer med formand Carl Holst i spidsen tog 30. juni i fællesskab første spadestik til et P-hus ved Aabenraa Sygehus.

Spadestikket markerede, at Region Syddanmark nu giver plads til gravemaskiner og byggefolk på området.

- I en periode frem til 2019, hvor et fuldt udbygget og moderne sygehuskompleks vil stå færdigt i Aabenraa til gavn for alle sønderjyder, må vi leve med byggestøj og måske lidt mere besværlige adgangsveje. Men det er midlertidige gener, og når de er slut, vil der være nye flotte og tidssvarende rammer for behandling og pleje af borgerne, sagde Carl Holst.

P-huset forventes at stå færdigt i foråret 2012, hvorefter det i første omgang skal bruges af håndværkere og medarbejdere. Det får plads til 720 biler og dækker et areal på 6.200 m².

Akutmodtagelse klar i 2013
P-huset kommer til at koste 42,5 mio. kroner og er led i det projekt, der skal udvide Sygehus Sønderjylland i Aabenraa fra 25.000 til 71.000 m².

Bag udvidelsen står Creo Arkitekter og Aarhus Arkitekterne, der i december 2009 vandt totalrådgiverkonkurrencen i samarbejde med Alectia, Søren Jensen, Balslev, Oluf Jørgensen samt GBL Gruppen.

Det nye akutsygehus skal bygges sammen med psykiatrien, der opfører et nybyggeri på ca. 20.000 m². Dette projekt er tegnet af White Arkitekter, der i marts måned i år blev tildelt opgaven i samarbejde med Jørgen Wessberg og Ingeniørgruppen Varde.

Sygehuset i Aabenraa får i Fase 1 blandt andet fælles akutmodtagelse og et særligt familiehus. Begge steder vil både somatiske og psykiatriske patienter blive modtaget og behandlet. Både akutmodtagelse, familiehus og ny samlet psykiatrifunktion vil stå klar i slutningen af 2013. Udvidelsen af Sygehus Sønderjylland i Aabenraa fortsætter med Fase 2 frem til 2019.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078