23948sdkhjf

Arkitema skal tegne Esbjerg Psykiatri

Sammen med Rambøll har Arkitema vundet totalrådgivningen på en om- og udbygning af psykiatrien i Esbjerg. Byggeriet koster ca. 240 mio. kroner og skal stå færdigt i 2014.
Med nybyggeriet samles og udvides døgnfunktionerne i Hviding og Esbjerg. Derudover opretter Psykiatrien i Region Syddanmark en døgnfunktion for aldersbetingede psykiske lidelser.

Projektet omfatter dels 6.200 m² nybyggeri og dels en 11.000 m² ombygning af tre eksisterende afdelinger på Gammel Vardevej.

Nybyggeriet lever op til lavenergiklasse 2015, og Region Syddanmark forventer, at den nye psykiatri vil være klar til indvielse i oktober 2014.

Et højt kvalificeret tilbud
Det vindende forslag er baseret på en videreførelse af den eksisterende bebyggelse. De nye bygninger placeres, så den samlede struktur afspejler en klar funktionel deling og en hierarkisk ordning mellem funktionerne.

Den oprindelige sanatoriebygning fra 1907 udgør bebyggelsens centrum og danner i forslaget en deling mellem anlæggets ankomstside og parkside. Anlægget vil på denne måde fremover fremstå med en offentlig del på ankomstsiden og en mere privat del på parksiden.

Arkitema har i sit tilbud arbejdet på at skabe sammenhæng mellem funktionalitet, logistik og arkitektur, og det blev vægtet højt i bedømmelsen:

- Arkitema har samlet set leveret et højt kvalificeret tilbud med en overbevisende løsning på en lang række af de mange krav og ønsker, der er indeholdt i byggeprogrammet, siger anlægschef Torben Kyed Larsen, Psykiatri- og Socialstaben.

Helbredende arkitektur
Forskning viser, at psykiatriske patienter i særlig grad er påvirket af deres omgivelser, og at lyset spiller en særlig stor rolle for deres helbred og velvære.

Hos Arkitema har arkitekterne derfor haft stort fokus på at designe ombygningen med henblik på optimal udnyttelse af lysindfald:

- Dagslys og udsyn til omverdenen er to af de aspekter, som har stor betydning for patienter og personales oplevelse af de fysiske rammer. Dagslysforhold er derfor et særlig formgivende parameter i forhold til facadebearbejdning, materialevalg samt indretning og disponering af arealerne, oplyser Arkitema.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.175