23948sdkhjf

Pihl skal renovere legendarisk hotel

Den omfattende totalrenovering af Hotel d'Angleterre i København er nu klar til at gå i gang. E. Pihl & Søn har vundet 1. etape af projektet.
Pihl har renovering af flere historiske ejendomme på cv’et, og snart kan den godt 125 år gamle byggevirksomhed føje endnu et markant bygningsværk til listen.

Frem til udgangen af oktober skal Pihls håndværkere nemlig gennemføre 1. etape af en omfattende renovering på Hotel d'Angleterre, der skal istandsættes for et trecifret millionbeløb.

- Det er et privilegium at være med til at renovere et af Skandinaviens ældste og fornemmeste hoteller. Og med den lange historie og de mange ombygninger bliver det spændende at komme ind bag facaden og konstatere, hvad tidligere generationers håndværkere og tidens tand har efterladt til os, siger underdirektør Bo Svendsen.

Fra 123 til 91 værelser
1. etape af projektet omfatter renovering af tag og facader samt indvendig nedrivning. Bo Svendsen understreger, at renoveringen sker med respekt for de eksisterende, historiske værdier, og samtidig vil bygningen blive tilført et nutidigt klassisk formsprog.

Generelt skal hotellets facader bevares og renoveres, men især stueetagen vil gennemgå en større forandring. Inspireret af hotellets tidligere åbne, markiseoverdækkede fortovscafé ud mod Kgs. Nytorv skabes på ny større sammenhæng mellem pladsen og hotellets restaurant og øvrige faciliteter.

Fremover vil hotellet have to restauranter og to barer. Indvendigt bevares de gamle sale i deres oprindelige form, og i receptionsområdet genskabes de oprindelige proportioner ved at nedrive en mezzanin over receptionen. Det indvendige nedrivningsarbejde omfatter også lobby og hotelværelser, idet hotellets nuværende 123 værelser og suiter ombygges til 91 større værelser/suiter.

Totalrådgiver for projektet er AI-Gruppen, og renoveringsprojektets arkitekter er C.F. Møllers tegnestue og GA Design International.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109