23948sdkhjf

Furesø vil bygge plejeboliger i Farum Midtpunkt

Et flertal i byrådet har besluttet at arbejde videre med planerne om et nyt plejecenter med 60 boliger. Projekteringen ventes indledt i 2012.
Antallet af borgere over 80 år ventes at stige med 72 % i Furesø Kommune frem mod 2022, og derfor er de lokale politikere i fuld gang med at opgradere det eksisterende udbud af plejeboliger.

Samlet set vurderes behovet til 90 nye plejeboliger, og heraf skal de 60 placeres i Farum Midtpunkt, tæt ved faciliteter som genoptræning, sygeplejeklinik og lægepraksis.

- Behovet for en udbygning af plejeboliger i Furesø Kommune er så stort de kommende år, at der er brug for både at tænke visionært og bredt om, hvordan vi får det til at ske, siger Susanne Mortensen, viceborgmester og formand for Social- og Sundhedsudvalget, ifølge Furesø Kommunes hjemmeside.

Ombygning af eksisterende boligblokke
Planlægningen af plejeboligerne sker samtidig med en større renovering og udvikling af hele det såkaldte Bybæk-areal. De kommende plejeboliger skal efter planen indrettes i to eksisterende boligblokke.

- De blokke, der skal ombygges til plejeboliger, vil indvendigt blive ændret fuldstændigt. Vi forventer, at kun råhus og facader står tilbage. Alt andet vil blive fjernet, og nye emner vil blive indbygget. I den forbindelse vil adgangen til terrasserne blive sikret, siger byggedirektør Rolf Andersson fra KAB.

Med byrådets anbefaling går sagen nu videre til Planudvalget, der skal igangsætte den nødvendige kommune- og lokalplanlægning. Hvis alt går som planlagt, kan byggeriet gå i gang i 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094