23948sdkhjf

E.ON indleder ambitiøst udviklingsprojekt

I sidste måned gik spaden i jorden til et nyt boligprojekt, der skal give svar på, hvordan man bedst realiserer en klimavenlig og komfortabel boligform.
Et unikt klimavenligt hus, ”Thinking Energy House”, med otte individuelle boliger står klar næste sommer på Västra Hamnen i Malmø.

Huset er et udviklingsprojekt, hvor E.ON vil undersøge, hvordan man bedst realiserer en klimavenlig og komfortabel boligform i samarbejde med beboerne og de tilknyttede samarbejdspartnere.

Indblik i alternative energiformer
Første spadestik blev taget den 17. juni, og begivenheden blev markeret med et "Thinking Energy"-seminar på toppen af Turning Torso.

På seminaret kunne arkitekt Cord Siegel bl.a. om visionerne med det klimavenlige Thinking Energy hus og dets indretning. Huset er et udviklingsprojekt, hvor man vil undersøge hvilke alternative energiformer, der fungere bedst.

E.ON vil i samarbejde med husets beboerne evaluere de forskellige teknologiske løsninger, der kan blive til nye produkter og ydelser fra E.ON. Huset rummer otte boliger af forskellige størrelse. Det grundlæggende behov for varmt vand og for opvarmning på mindre kolde dage er sikret gennem installation af solpaneler.

Forskellige energiløsninger i samspil
Brugen af solpaneler i huset kombineres med forskellige energiløsninger til de forskellige boliger. To af boligerne vil blive opvarmet med el-varmepumpe (luft-vand system), to med gasvarmepumper, mens fire bliver opvarmet med fjernvarme.

Pointen med denne løsning er at undersøge kombinationen af solpaneler med forskellige traditionelle former for opvarmning, så man kan se, hvordan man bedst kan kombinere dem og hvordan det fungerer.

Ejendommen er også udstyret med en lokal produktion af elektricitet, primært sol- og vindkraft, men også en biogas-dreven enhed, så alle former for lokal produktion af el og varme kan blive testet i huset. Thinking Energy-huset forventes at stå færdigt i sommeren 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14