23948sdkhjf

Færre fejl og mangler i byggeriet

Erhvervs- og Byggestyrelsens årlige analyse af svigt, fejl, mangler og skader i den danske byggebranche viser en fortsat positiv udvikling.
Den seneste rapport dækker perioden 2001-2009, og selvom der er indikatorer, som peger i forskellig retning, er den samlede vurdering klar, mener Dansk Byggeri: Der er et fald i hyppigheden af svigt i byggeriet set over hele perioden.

Indsatsen mod fejl og mangler blev for alvor sat på dagsordnen tilbage i 2003 og har lige siden været et centralt fokusområde i byggeriet.

- Det er glædeligt, at tendensen med fald I antallet af fejl og mangler fortsætter år for år. Der er særlig grund til at fremhæve det systematiske arbejde, som de to fonde – Byggeskadefonden for nybyggeri og Byggeskadefonden vedr. Bygningsfornyelse – har gjort igennem mange år, siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri.

Kritisk tilgang til nye initiativer
Det var daværende økonomi- og erhvervsminister, Bendt Bendtsen, der skød en samlet og målrettet indsats i gang. Den er undervejs suppleret med nye tiltag.

- Vi har fortsat til gode at se en reel effekt af fx Byggeskadeforsikringen for nybyggeri, og vi venter også på at få en systematisk tilbageførelse af forsikringsselskabernes eftersyn med nybyggede lejligheder og parcelhuse, påpeger Michael H. Nielsen.

Han og Dansk Byggeri ønsker fortsat fokus på kvalitetsudvikling, men branchen bør forholde sig mere analyserende og kritisk til de initiativer, der iværksættes, mener direktøren.

- Får vi reel kvalitetsforbedring ud af de forskellige initiativer, der i sidste ende skal finansieres af byggeriets kunder? Denne vurdering har vi til gode at foretage, slutter Michael H. Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078