23948sdkhjf

Første bygning solgt på Carlsberg-grunden

Pr. 1. juli har Københavns Kommune overtaget den såkaldte Bygning C, der skal indrettes til vuggestue og børnehave.
Bygningen er opført i 1860 og er i mange år blevet brugt af forskellige håndværkerfirmaer, der arbejdede i området.

De senere år har den været brugt til kontorformål, men med København Kommunes overtagelse vil ejendommen fra oktober 2012 indeholde en kombineret vuggestue og børnehave med syv stuer.

- Børnepresset er så stort i København, at vi er nødt til at lede overalt efter plads til nye institutioner. Dette hus er velegnet til formålet, og så er Carlsberg jo et skønt sted og haven er perfekt med store, eksisterende træer, siger Birgit Mouritzen fra anlægsafdelingen i Københavns Kommunes Børne- og Ungdomsforvaltning ifølge Carlsberg Byens hjemmeside.

Bygning C. er godt 1.100 m² stor og er placeret på hjørnet ud mod Rahbeks Allé og Søndermarken. Bygningen ligger i forbindelse med et kommende nyt byrum, der er tegnet af de schweiziske landskabsarkitekter Vogt. Pladsen er færdigprojekteret og får navnet ”Bag Elefanterne”.

- Bygning C er den første bygning, vi sælger på Carlsberg-grunden, og vi er glade for, at køberen vil bruge den til børneinstitution, da det jo er vores erklærede mål at skabe liv og aktivitet på Carlsberg, siger ejendomschef i Carlsberg Ejendomme, Lars Wilsdahl, til hjemmesiden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079