23948sdkhjf

Imponerende broløft over Brede å

Kæmpekran løfter hel bro på 210 ton på plads over Brede å i forbindelse med Banedanmarks renovering af Bramming-Tønderbanen.
Bredebro blev centrum for et spektakulært broløft, da en af landets største kraner onsdag den 13. juli udskiftede Banedanmarks bro over Brede å med en ny bro.

Hele 210 ton fuldt færdigt broelement blev løftet over 27 meter og kantet på plads over åen.

Imponerende ingeniørkunst
Udskiftningen af broen er en del af den omfattende renovering af Bramming-Tønder-banen. Et arbejde, der forventes endeligt færdigt midt i november.

- Broløftet er ingeniørkunst, når det er mest imponerende, siger byggeleder Lars Banke Hansen fra Banedanmark.

Selve broen er blevet støbt i beton på stedet, og netop størkningen af elementerne er en af udfordringerne ved løftet. Det er vigtigt, at broen er hærdet igennem, inden den løftes.

- Det vil da give kriller i maven, når kranen tager fat. I sidste uge gik det imponerende løft perfekt oppe ved Kongeåen i Gredstedbro, så vi forventer endnu en succes, siger Lars Banke Hansen.

Det er kranfirmaet BMS i Esbjerg, der ejer kæmpekranen, som entreprenøren Aarsleff Rail har lejet til lejligheden. Der er tale om en af de allerstørste kraner herhjemme, og med sine over 50 meter i højden vil den kunne ses langvejsfra under arbejdet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094