23948sdkhjf

Årstiderne Arkitekter vinder endnu et p-hus-byggeri i Region Syd

Aabenraa Sygehus får nu også et p-hus tegnet af Årstiderne Arkitekter.
Det naturlige kuperede terræn i området blev udgangspunktet, da Årstiderne Arkitekter i samarbejde med Cowi og 5E-Byg udviklede forslaget til et p-hus til Aabenraa Sygehus. Ved at udnytte bakkens stigning har de skabt et p-hus stort set uden indvendigt rampeforløb, som mange mennesker ikke bryder sig om.

Det er tredje gang indenfor det seneste år, at Årstiderne Arkitekter vinder retten til at skabe p-huse ved Region Syds sygehuse. De to øvrige projekter – i Esbjerg og Odense er færdigopførte og i brug.

- P-huse er meget store og derfor meget markante byggerier. Vi har opbygget en stor og bred ekspertise i at skabe løsninger, der integrerer p-husene i den omgivende kontekst – såvel natur som arkitektur, siger arkitekt MAA og partner Anders Kærsgaard, Årstiderne Arkitekter.

Klar til udvidelse
I Aabenraa har Årstiderne Arkitekter villet skabe et p-hus, der facademæssigt går i harmoni med teglstensbyggeriet på det eksisterende sygehus og samtidig har fået et moderne udtryk. Det sker gennem varierende facader, som skifter karakter mod de forskellige verdenshjørner.

Gennemgående for facaderne er horisontale dæk skabt med både teglelementer, som med enkelte fremtrukne sten får en mosaiklignende karakter, og med bånd af perforerede plader. Desuden er der i projektet gjort klar til, at facadeudsmykningen kan kombineres med solceller, og Årstiderne Arkitekter har også inkluderet en udvidelse af p-huset.

- Vi har skabt en udvidelsesløsning, der ikke påvirker logistikken i eller brugen af p-huset. På den måde undgår man at påvirke brugerne af p-huset og patienterne i forbindelse med en tilbygning, siger Anders Kærsgaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.114