23948sdkhjf

Store vækstforventninger blandt større virksomheder

Forventninger til vækstrater på mere end 10 % i 2011 er ikke usædvanligt blandt virksomheder med en omsætning på over 100 mio. kr.
Det viser en undersøgelse, som revisions- og rådgivningsfirmaet KPMG har foretaget blandt flere end 400 danske virksomheder. Heraf flere end 120 med en omsætning på over 100 mio. kr.

- Det er bestemt gode nyheder, og måske er det rigtigt, at modgang gør stærk? Mange virksomheder har benyttet finanskrisen til at trimme organisationen, og de står nu stærkt i forhold til at udnytte de positive strømninger, der præger erhvervslivet herhjemme og i udlandet. Og det spiller naturligvis ind på forventningerne til 2011, siger director i KPMG, Per Troelsgaard Sloth.

Stadig muligheder i effektiviseringer
64 % af de adspurgte virksomheder venter vækst i omsætningen på minimum 5 %, og blot 5 % af virksomhederne venter negativ vækst i 2011. Undersøgelsen viser også, at 65 % af virksomhederne vurderer, at der er "gode" eller "meget gode" udsigter til vækst over de kommende 12-24 måneder.

- Dette er en klar indikator på, at virksomhederne har lagt det værste bag sig og ser lyst på fremtiden. Men der er stadig udfordringer, og det hele er trods alt ikke lige rosenrødt, siger Per Troelsgaard Sloth.

For der er trods optimismen stadig plads til forbedringer, og undersøgelsen viser da også, at 61 % af virksomhederne med en omsætning på over 100 mio. kr. ser yderligere effektivisering af processer og øget produktivitet som den væsentligste vækstmulighed, mens øgede investeringer i salg og markedsføring kommer lige efter.

- Virksomhederne gennemfører fortsat en hård prioritering af deres ressourcer. Man flytter sine ressourcer fra back office til front office for at være til stede, når markedspladsen åbner. Potentialet for vækst er for alvor tilstede for de virksomheder, der har forberedt deres organisation, siger Per Troelsgaard Sloth.

Stigende konkurrence er en trussel
På den modsatte side er der naturligvis også en række faktorer, som virksomhederne identificerer som de største trusler mod øget vækst.

Eksempelvis viser undersøgelsen, at 56 % af de adspurgte virksomheder ser stigende konkurrence og ændret efterspørgselsmønster som den største trussel mod øget vækst.

28 % peger desuden på omkostningsniveauet i Danmark i forhold til udlandet som en udfordring, 25 % frygter øget administration og mere lovgivning og regulering, og 20 % peger på mangel på den nødvendige finansiering.
Læs mere om: kpmg
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079