23948sdkhjf

Fremgang i byggebeskæftigelsen

Byggebeskæftigelsen steg med 2,2 % fra første kvartal til andet kvartal 2011, når der tages højde for normale sæsonudsving.
Beskæftigelsen inden for bygge og anlæg var i andet kvartal på 145.000 personer mod 141.900 i foregående kvartal.

Hvis man ser bort fra kategorien andet arbejde, er den største stigning siden foregående kvartal inden for nybyggeri fordelt efter arbejdets art. Her er beskæftigelsen steget med 6,2 %, svarende til 1.900 personer, når der tages højde for normale sæsonudsving.

Branche med stigning
På brancheniveau er det byggeentreprenørerne, der har haft størst fremgang siden seneste kvartal, idet deres beskæftigelse er steget med 9,8 %, svarende til 2.200 personer, når der tages højde for normale sæsonudsving.

Syv ud af ni brancher har oplevet stigning i beskæftigelsen i andet kvartal 2011. Således var det kun brancherne el-installatører og offentlige virksomheder, der havde fald i beskæftigelsen.

I faktiske tal er den samlede byggebeskæftigelse steget med 4,7 % eller 6.600 personer i forhold til andet kvartal 2010.

Byggeentreprenørernes beskæftigelse er steget mest af alle brancher, nemlig med 8,9 % siden samme periode sidste år, og står dermed for den største stigning. Herefter følger anlægsentreprenørerne, som steg med 8,1 %, mens tømrermestrenes beskæftigelse steg 7,8 %.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078