23948sdkhjf

Storcenter i Hillerød slået tilbage til start

Opdateret 19/7 kl. 09.15: Natur- og Miljøklagenævnet har vendt tommelfingeren nedad til planerne om et nyt storcenter i Hillerød.
Efter planen skulle det 85.000 kvadratmeter store indkøbscenter være opført på den såkaldte Møllebo-grund, men nu har Natur- og Miljøklagenævnet sat en stopper for de oprindelige planer. Det skriver Sjællandske Medier.

Det var blandt andet Danmarks Naturfredningsforenings Hillerød-afdeling, der havde klaget over projektet tilbage i 2009.

- Byrådet må skrotte planerne, der er ugyldige, og begynde forfra, siger Jens Kromose, formand for Danmarks Naturfredningsforenings Hillerød-afdeling, til Sjællandske Medier.

Natur- og Miljøklagenævnet begrunder blandt andet sin afgørelse med, at grunden, hvorpå man vil opføre centret, ligger inden for bymidten, og her tillader man ikke bygninger af den størrelse.

Hos Hillerød Kommune tager man dog afgørelsen roligt. Her henviser man til at Folketingen er i gang med at udarbejde nyt landsplandirektiv, der ændrer mulighederne for byggeri på Møllebo-grunden.

- Det nye projekt er baseret på det kommende landsplandirektiv for hovedstadsområdet, der forventes at give mulighed for at placere store udvalgsvarebutikker i Hillerød by. Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse har derfor umiddelbart ingen betydning for det nye projekt eller for projektets tidsplan, oplyser Hillerød Kommune ifølge Sjællandske Medier.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158