23948sdkhjf

Fond donerer midler til milliardbyggeri

Multimediehuset i Aarhus modtager 17,4 mio. kroner i fondsstøtte. Pengene skal gå til en børnesal af høj standard.
En donation på 17,4 mio. kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal gør det muligt at tilføre Multimediehuset en multisal og en børnesal af høj arkitektonisk og funktionel standard.

De to sale med tilhørende garderobe, toiletter og depot etableres i bygningens niveau 1. Planen er at indrette salene så fleksibelt, at de kan rumme en meget bred vifte af arrangementer, forskellige mødetyper og -størrelser.

Borgere og foreninger vil således kunne benytte faciliteterne til bl.a. møder, events, debatter, høringer, foredrag og andre begivenheder i de nye rammer.

- Med den flotte donation får Aarhus mulighed for at realisere et markant arkitektonisk og funktionelt løft af faciliteterne i bygningen. Salene kommer dermed til fuldt ud at leve op til de meget høje standarder, vi gerne vil sætte for hele projektet, siger borgmester Nicolai Wammen.

Multisalen vil kunne rumme op til 300 personer, mens børnesalen får en kapacitet på 150 personer.

Fakta om Multimediehuset
Byggeriet finansieres alene af Aarhus Kommune og er en del af projektet Urban Mediaspace Aarhus. Urban Mediaspace Aarhus er med et budget på cirka 1,9 mia. kroner det hidtil største bygge- og anlægsprojekt i Aarhus Kommune.

Udover opførelse af Multimediehuset omfatter projektet et automatisk parkeringsanlæg med 1.000 pladser, nye havnepladser, klimasikring af midtbyen, frilægning af den sidste del af Aarhus Å samt omlægning af infrastrukturen i området.

Multimediehuset bliver Aarhus’ nye hovedbibliotek og skal udover Multisal og Børnesal også indeholde en række andre funktioner blandt andet Borgerservice, mødelokaler, labs og café.

Multimediehuset og p-anlægget er efter planen klar til brug i slutningen af 2014, mens havnepladserne og resten af projektet står færdigt ved udgangen af 2015.

Parter i projektet er Aarhus Kommune (bygherre), Realdania og Realdania Byg (partnere), Rambøll Danmark (bygherrerådgiver), Schmidt Hammer Lassen Architects (totalrådgiver), Alectia (underrådgiver), Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue (underrådgiver), NCC (entreprenør og byggepladsleder), Per Aarsleff (entreprenør), Cowi (byggeleder).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078