23948sdkhjf

København udpeger entreprenør til Vartov-projekt

Som en del af projektet ”Metropolzonen” skal pladsen ved Vartov i København fornyes. Renoveringen til i alt 25,6 mio. kroner bliver en opgave for virksomheden OK Grøn Anlæg.
Den irske tegnestue Hack-ett Hall McKnight vandt tilbage i 2009 konkurrencen om at omdanne Vartov ved Rådhuspladsen i København, og nu er man så småt klar til at indlede anlægsarbejdet.

Vinderen af entreprisen er OK Grøn Anlæg A/S, der indtager pladsen den 10. august. Hele projektet ventes afsluttet i september 2012.

Rekreative zoner midt i byen
Vartov renoveres og fornyes som et led i projektet ”Metropolzonen”, der har som mål at samle Københavns centrum til et unikt storbyhjerte.

Pladsen, der i dag er delvist parkeringsområde, bliver inddelt i tre forskellige byrum med hver deres karakter. Det ene byrum bliver en livlig fodgængerzone ved Strøget, mens det midterste areal omkring Lurblæserne bliver forvandlet til en lund med træer. Det tredje byrum bliver en hyggelig, åben opholdsplads, som indbyder til alt fra loppemarkeder og udendørskoncerter til stille hverdagsaktiviteter.

Hele den arkitektoniske løsning bliver bundet sammen af den gamle hospitalsbygning Vartov fra 1722-55 i pladsens sydlige ende.

Historien bag den gamle Vartov-bygning skal afspejle sig i den nyanlagte plads. Det er én af de bærende idéer i Hackett Hall McKnights vinderprojekt. Ternene i belægningen i området foran huset er fx en spejling af vinduernes mønstre ved lysindfald. På den måde mødes fortid og nutid i pladsens arkitektoniske løsning
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109