23948sdkhjf

Danielsens første norske projekt er indviet

Gyldengården, et 11.500 m² stort sundhedscenter, er blevet indviet i Kristiansand. Byggeriet er Danielsen Architectures første realiserede projekt i Norge.
For nylig blev arbejdet med at færdiggøre Kristiansand kommunes nye sundhedscenter og borgerservice færdigt, til stor begejstring for Kristiansands indbyggere.

Danielsen Architecture er arkitekterne bag det nye hus, der har fået navnet Gyldengården. Det 11.500 m² store byggeri får funktion af servicehus for borgerne og indeholder en lang række kommunale og sociale funktioner; herunder vaccinationscentral, sundhedscenter for unge og flygtninge, hjemmepleje samt psykiatrisk sygepleje.

Beliggende i et kvadratur fra 1600-tallet præsenterer huset sig for byen og borgerne med tre differentierede facader. Gyldengården er borgernes hus, såvel som arbejdsplads for kommunens medarbejdere, og den strukturelle klarhed i adgangsforhold og funktionernes komposition har været centrale elementer i designprocessen.

Harmoni i tre retninger
Danielsen Architecture har arbejdet målrettet med facaderne som medier til formidling af bygningens demokratiske indre layout. Samtidig har intentionen været at skabe harmoni med tre forskellige situationer i byen; bygaden (Skippergata), boulevarden (Festningsgata) samt plads og park (Gyldenløvsgata).

Byggeriet ’fanger’ Skippergatas rolige tempo og lille skala gennem en rytmisk variation af facadematerialer og rumligheder, og mod nordøst møder bygningens højeste facade den dynamiske Festningsgatan. Hovedindgangen er placeret sydøst mod Gyldenløvsgata. Hovedindgangen er det sted, hvor bygningens indre atrium formidles i facaden og skaber en transparent forbindelse til den grønne Wergelandsparken.

Husets servicefunktioner er placeret således at den besøgende nemt kan orientere sig i bygningen via atriet og udsigten til parken. Atriet er bygningens hjerte, der formidler ankomst, fordeling og ophold. De mennesker der har arbejdsplads i huset, kan følge lyset og dagens rytme gennem de mange vinduer der spænder fra gulv til loft.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11