23948sdkhjf

Dantherm Air Handling opnår passivhus-certificering

Den danske producent af boligventilationsanlæg, Dantherm Air Handling, har netop opnået PHI-certificering af sine boligventilationsanlæg type HCV og HCH.
Det uafhængige tyske Passivhaus Institut har certificeret, at Dantherm Air Handlings boligventilationsanlæg type HCV og HCH er blandt de mest energieffektive og driftssikre på markedet.

Certificeringen er udstedt på baggrund af anlæggenes overordentligt præstationer og energiforbrug.

Produktchef Henrik Friis Børsting hos Dantherm Air Handling understreger, at boligventilationsanlæggene naturligvis overholder alle krav i BR10 og de forhøjede krav til både SEL-værdier samt intern tæthed i varmeveksleren.

- DTU har påvist, at energiforbruget i stort set identiske huse kan variere med helt op til 700 procent. Overordnet kan behovsstyret boligventilation reducere energiforbruget markant, og med certificeringen fra PHI har Dantherm Air Handling dokumentation for, at vore behovsstyrede anlæg til boligventilation er blandt de mest effektive på markedet, siger Henrik Friis Børsting.

God intern tæthed og lavt strømforbrug
Kravene til PHI-certificering indebærer blandt andet, at anlæggene skal være i stand til at holde en indblæsningstemperatur på 16 grader ved en udetemperatur på minus 10 grader, og anlægget skal være konstrueret så tæt, at højst 3 % af den luft, som behandles, må kunne slippe ud i husets rum. På Dantherms model HCH 5 er den interne utæthed på 0,55 %, og det overholder således kravene fra PHI og i det nye bygningsreglement, BR10, med en meget stor margin.

Passivhaus Institut holder også strengt øje med de certificerede anlægs strømforbrug. I PHI certifikatet er nævnt, at strømforbruget (inkl. automatik) for Dantherms boligventilationsprodukter er ekstremt lavt - for eksempel forbruger model HCH 5 beskedne 0,27 W/m3/h ved 180 m3/100 Pa. Der er her tale om fuld luftmængde ved kontinuerlig drift.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078