23948sdkhjf

Meredin mærker krisen

Den sjællandske trælastvirksomhed med afdelinger i Kalundborg, Jyderup og Holbæk måtte indkassere et underskud på -1,57 mio. kroner i 2010.
Stigende konkurrence og større opbremsning i byggeriet end ventet betød, at Meredin A/S måtte se bruttoindtjeningen falde med knap 10 mio. kroner i 2010.

Nettoresultatet lyder på -1,572 mio. kroner efter et år, hvor hensættelser til tab på erhvervskunder fortsat har været store. Samtidig er kapacitetsomkostningerne ikke reduceret tilstrækkeligt hurtigt i forhold til aktivitetsnedgangen, oplyser Meredin i sit årsregnskab.

Som en konsekvens af det faldende aktivitetsniveau er der foretaget yderligere tilpasninger i organisationen, som gennemsnitligt talte 66 medarbejdere i 2010 mod 78 året før.

Med i XL-Byg
I det nye regnskabsår, der blev indledt ved årsskiftet, har Meredin taget konsekvensen af den negative udvikling. Den del af ledelsen, der har været ansvarlig for de tabsgivende kundeaktiviteter, er nu udskiftet, ligesom der er igangsat en strategisk ændring af fokusområder.

Blandt andet har virksomheden valgt at øge satsningen på privatkunder og lokal markedsføring, og som led i denne proces er Merdin indtrådt i XL-Byg med virkning fra den 1. marts 2011.

Den nye kurs har allerede medført betydelige besparelser og ventes på længere sigt at indvirke positivt på omsætning og indtjening.

- Det er ledelsens forventning, at den igangværende tilpasning til de eksisterende markedsforhold – der forventes at fortsætte længe – vil bringe selskabet styrket gennem byggekrisen, oplyser Meredin.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093