23948sdkhjf
>

Fem i spil til sambyggeri i Roskilde

Interessen for bygge det nye fællesskabshus i Musicon-bydelen i Roskilde har været stor.

Det er Roskilde Festival og Roskilde Kommune, der står sammen om det cirka 3.500 kvm store sambyggeri og udbudsmaterialer, som sætter rammerne for byggeriet. Totalentreprisens budget er på 62,5 mio. kr.

Sambyggeriet blev udbudt i totalentreprise i et udbud med forhandling i maj 2019. I alt 18 hold ansøgte om prækvalifikation, og heraf er fem hold udvalgt til at afgive indledende tilbud på opgaven.

De fem hold er:

• Anker Hansen & Co med Henning Larsen Architects A/S, Niras A/S og Marianne Levinsen Landskab ApS.

• C.C. Contractor med CUBO Arkitekter A/S, EKJ Rådgivende Ingeniører.

• Elindco Byggefirma med Mangor & Nagel, Cornelius + Vöge, Moe og Masu Planning.

• G.V.L Entreprise med Effekt Arkitekter, Rambøll Danmark og Out of Office IVS.

• Skou Gruppen med Christensen & Co. Arkitekter, Primus Arkitekter, Hundsbæk & Henriksen Rådgivende Ingeniører, Gade & Mortensen, Spacon & X og URBANLab Nordic .

Det betyder, at nybyggeriet nu kan bevæge sig videre ind i en fase, hvor ambitiøse idéer, nytænkende samarbejdsformer og fælles visioner skal konkretiseres i holdenes indledende bud på projektets udformning.

Frem til september i år skal de fem prækvalificerede hold arbejde på at udvikle idéer og skitser samt afgive indledende tilbud på opgaven.

Det vindende hold skal løfte visionen om at opføre et kreativt og kunstnerisk mødested, der skaber endnu mere liv og aktivitet i den spirende bydel Musicon og dermed vil være til gavn for det lokale forenings-, kultur- og iværksætterliv.

Fakta om byggeriet:

• Roskilde Festival og Roskilde Kommune er gået sammen om det nye fællesskabshus til Roskilde Festival og Roskilde Festival-gruppens helårlige aktiviteter, egnsteateret Aaben Dans og øvelokaleforeningen Råstof Roskilde.

• Visionen er at understøtte frivilligheden og de kulturelle vækstlag og samtidig skabe et bæredygtigt hus, der bidrager til udvikling af bydelen Musicon.

• Huset opføres i bydelen Musicon i Roskilde mellem gaderne Bifaldet, Rabalderstræde og Lydmuren. Det er en markant placering ud til søjlepladsen, som er bydelens eventplads.

• Nybyggeriet forventes at udgøre et samlet bruttoareal på ca. 3500 m2. Aaben Dans' eksisterende bygninger på grunden skal integreres i byggeriet, som også skal rumme Råstof Roskildes øvelokaler samt Roskilde Festival-gruppens kontorer og faciliteter for frivillige.

• Tidsplanen er, at de udvalgte teams nu skal udarbejde deres bud på projektets design, indgå i forhandling og ultimo 2019 aflevere deres endelige tilbud på projektets realisering. I begyndelsen af 2020 udpeges en vinder, hvorefter byggeriet projekteres. Huset forventes at stå færdigt i 2022.

• Totalentreprisens budget er på 62,5 mio. kr., hvor Roskilde Festival-gruppens andel udgør ca. 2/3, mens Roskilde Kommunes andel udgør ca. 1/3. Roskilde Festival-gruppen finansierer egne faciliteter til frivillige og ansatte samt husets fællesfaciliteter. Roskilde Kommune finansierer Aaben Dans' og Råstof Roskildes nye faciliteter samt tilpasninger af de eksisterende faciliteter på grunden.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.128