23948sdkhjf

Totalentreprise til 1,5 mia. kr. på plads for Odenses universitetshospital

Nu er der aftaler på plads for 80 pct af byggeriet af det nye universitetshospital i Odense

Den italienske joint venture JV CMB/Itinera skal også bygge de fire klynger på det nye universitetshospital i Odense, Nyt OUH. Det oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse. 

Region Syddanmark indgik i september sidste år en endelig kontrakt med JV CMB/Itinera om at bygge vidensakse og behandlings- og sengeafsnit på Nyt OUH, der udgør første del af det store milliard-byggeri. Denne del af byggeriet går i gang her til sommer. 

Mandag besluttede regionsrådets så at indgå en endelig kontrakt med den samme totalentreprenør om bygningen af anden del af det nye universitetshospital i Odense. 

- Som det ser ud nu får vi det sygehus, vi ønskede os, da vi sendte byggeriet i udbud, siger regionsrådsformand Stephanie Lose om status efter de seneste måneders projektoptimering. 

- Der kan fortsat komme bump på vejen, inden vi står med et nyt sygehus, men lige nu tegner billedet sig rigtigt fornuftigt, tilføjer hun. 

Totalentrepriserne på de fire klynger, som udgør cirka 30 procent af byggeriet, beløber sig til i alt 1,5 mia. kr.

Med mandagens politiske beslutning er der nu kontrakt på 80 pct. af byggeriet af Nyt OUH. De resterende 20 procent omfatter sygehusets såkaldte serviceby med mere.

Ekstra optimeringer på tværs af hele sygehuset
Siden september sidste år, hvor regionsrådet pegede på den italienske totalentreprenør til at bygge klyngerne, har JV CMB/Itinera i samarbejde med regionen gennemført en projektoptimering. Det materiale, der nu er afleveret, har overbevist regionen om, at totalentreprenøren gennem forskellige optimeringer af projektet kan bygge de fire klynger inden for den aftalte anlægsøkonomi og tidsplan og uden at skære kvadratmetre eller funktioner ud af projekterne, fremgår det af pressemeddelelsen. 

Projektoptimeringen af klyngerne har bestået i at genbruge de optimeringer, som er indarbejdet i vidensakse og behandlings- og sengeafsnit. Det handler først og fremmest om, at der er valgt en mere effektiv byggemetode for Nyt OUH-bygningerne og om at præfabrikere flere dele af det nye sygehus. 

Disse optimeringer har dog vist sig ikke at være tilstrækkelige for at bringe budgettet for klyngerne i balance. Derfor har totalentreprenøren foreslået en række ekstra optimeringer på tværs af alle seks delprojekter. Det drejer sig blandt andet om, at færdiggørelsen af gårdrummene på det nye sygehus udgår af totalentreprenørens projekt, og at de tekniske paneler på sengestuerne med strøm, ilt og sug kun indrettes til én patient i stedet for til to.

Udbygningen af Nyt OUH

Vidensaksen bliver rygraden i Nyt OUH og danner koblingen mellem klynger, behandlings- og sengeafsnit og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet. 

Behandlings- og sengeafsnittet på Nyt OUH kommer til at udgøre bygningsanlæggets øst-vestgående midterakse på hver sin side af Vidensaksen og skal blandt andet indeholde operationsstuer og billeddiagnostik. På de øverste etager kommer de fleste af sygehusets enestuer til at ligge. 

De fire klynger kommer blandt andet til at indeholde sygehusets fælles akutmodtagelse, børn- og unge-psykiatri, mor/barn-afsnit, højisolation, ambulatorier, nuklearmedicin og apotek. (se kort over udbudsområder)

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11