23948sdkhjf

Tysk fokus giver bonus - C.F. Møller åbner nyt kontor

Den 1. juli åbner C.F. Møller Architects døren til et nyt kontor centralt i Berlin. Etableringen i den tyske hovedstad sker som konsekvens af stigende opgavetilgang i forlængelse af en fokuseret indsats rettet mod det tyske marked de seneste år. 

Det skriver Arkitektfirmaet i en pressemeddelelse. 

Tidligere i år ansatte arkitektfirmaet arkitekt Heiko Weissbach som leder af det nye kontor i Berlin. Han er tyskfødt og opvokset i Berlin, men taler også blandt andet dansk efter at have læst til indretningsarkitekt i København og til arkitekt i Aarhus. Heiko Weissbach har erhverserfaring fra både Danmark, Frankrig og Tyskland, hvor han blandt andet har været ansat hos Sauerbruch Hutton og Tysklands Udenrigsministerium. Derudover har han i mange år fungeret som arkitekturformidler og forfatter og har i 2017 udgivet bogen ’Arkitekturguide Aarhus’. 

- Jeg ser frem til denne mulighed for at bringe de nordiske værdier og C.F. Møllers integrerede design-tilgang til Tyskland. Dels er denne tilgang en del af min uddannelsesmæssige baggrund og har været en personlig inspiration, dels oplever jeg, at der i Tyskland og andre steder i Europa er en efterspørgsel efter netop disse værdier, siger Heiko Weissbach i pressemeddelelsen. 

Kontoret i Berlin er en del af en nybygget kreativ hub med navn ’Frizz 23’ beliggende Friedrichstrasse 23A, 10969 Berlin. 

Mere arbejde i udlandet
C.F. Møller Architects har de seneste år arbejdet målrettet på at udvide sin internationale opgaveportefølje udenfor hjemmemarkederne, og det har bl.a. resulteret i opgaver i Irland, Island, Belgien og ikke mindst Tyskland, hvor en række større projekter er i gang. 

- Generelt arbejder vi med en øget internationalisering af vores opgaveportefølje uden at gå på kompromis med vores hjemmemarkeder. Det er med til at sikre en robust opgaveportefølje, som også bidrager til at styrke os på hjemmemarkederne, og så oplever vi en international efterspørgsel på vores holistiske tilgang og ikke mindst ekspertise indenfor healthcare, fortæller Lone Bendorff, administrerende direktør hos C.F. Møller. 

I Tyskland arbejder firmaet for nuværende på den nye banegård i Hamborg Altona, som både skal løse infrastrukturen og spille en aktiv rolle i den urbane udvikling af Altona Nord. Indenfor healthcare arbejdes der på en udvidelse af det fredede universitetshospital RWTH i Aachen samt en udvidelse af Braunschweigs kommunehospital. Derudover er C.F. Møller Architects valgt til en ambitiøs campusmasterplan, der skal beskrive den fremtidige udvikling af det prestigefulde universitetet og universitetshospitalet i Heidelberg. 

C.F. Møller Architects har kontorer i Berlin, Aarhus, Aalborg, København, Stockholm, Oslo og London og beskæftiger cirka 300 medarbejdere.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125