23948sdkhjf

Tre teams videre i konkurrence om Odense-projekt

Projektet ”Fra gade til by” skal forvandle den trafikerede Thomas B. Thriges Gade til et nyt, livligt byområde lige midt i Odense. Tre teams er nu gået videre i konkurrencen.
Første fase af konkurrencen ’Fra gade til by’ er slut, og de syv teams, der var med i opløbet, er nu skåret ned til tre.

Bag udvælgelsen står en enig dommerkomite, der nu indbyder de tre teams til forhandling om videre udvikling af deres forslag.

- Omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade er et enestående projekt. Ikke mange byer har muligheden for at skabe ny by midt i den gamle. Den mulighed har vi en forpligtelse til at få det bedste ud af, til gavn for Odense og til inspiration for andre byer. Derfor er jeg også rigtig glad for, at vi nu står med tre perspektivrige forslag fra tre teams, siger adm. direktør Flemming Borreskov fra Realdania, der realiserer projektet i samarbejde med Odense Kommune.

De tre teams i konkurrencens Fase 2 er:

Entasis med underrådgiverne Grontmij, Sweco Architects, Sbs Rådgivning og Momentum Research & Development.

Adept med underrådgiverne: MVRDV bv,Thing & Wainø Landskabsarkitekter, Slot Møller Rådgivende Ingeniører, Esbensen Rådgivende Ingeniører, Via Trafik, Emcon, Act, Capacent Management Consulting og Urban Research and Design

Polyform, Henning Larsen Architects, Dress & Sommer med underrådgiverne WTM Engineers International, Argus samt Jonathan Speirs + Major.

Dialog med borgerne
Konkurrencen er udskrevet som en to-faset konkurrence, hvor de deltagende teams er udvalgt på baggrund af et forudgående EU-udbud og en prækvalifikation.

De tre udvalgte teams går nu i gang med at bearbejde deres forslag ud fra dommerkomiteens anbefalinger og på baggrund af input fra borgere og interessenter. Den endelige vinder bliver offentliggjort i februar 2012.

- Det er vigtigt for os at komme i snak med odenseanerne og høre deres reaktioner. Der er mange elementer i projektet, som vi gerne vil have input og kommentarer til. Vi håber derfor, at mange vil tage en tur forbi Odense Adelige Jomfrukloster, og give ideer og bemærkninger til projektsekretariatets medarbejdere, siger borgmester Anker Boye.

50-70.000 m² ny bebyggelse
I 2008 besluttede et enigt byråd i Odense at omdanne Thomas B. Thriges Gade til et nyt tæt byområde. Den overordnede vision er at udvikle et sammenhængende, bæredygtigt og tæt Odense med bylivet i fokus.

Et partnerskab bestående af Odense Kommune og Realdania arbejder sammen om at realisere projektet. Omdannelsen skal skabe god tilgængelighed, høj urbanitet, ny bebyggelse med blandede funktioner, der bidrager til et spirende og mangfoldigt byliv og skal danne ramme om nye attraktive byrum for byens borgere og besøgende. Der er høje krav og til kvaliteten og økonomien i forbindelse med udviklingen af det nye byområde i Odense, der forventes at stå færdig mellem 2018 og 2020.

Projektområdet strækker sig fra Odense Å i syd til Østre Stationsvej mod nord og udgør ca. 51.000 m². Det forventes, at der kan bygges mellem 50.000 og 70.000 etagemeter ny bebyggelse med en blanding af boliger, detailhandel og erhverv. Desuden skal der etableres nye byrum, en letbane og nye parkeringskældre, som vil sikre parkeringspladser til beboerne og de erhvervsdrivende i de nye bebyggelser og til offentligheden.

Med åbningen af kanalforbindelsen, Odins Bro, i 2014 bliver det muligt at påbegynde omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade. Broen udgør det sidste led i Odenses ringgade, og dermed bliver det muligt at føre den gennemkørende trafik uden om Odense centrum. Det giver plads til en ny levende bydel og skaber samtidig grundlag for at etablere bedre tilgængelighed til bymidten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094