23948sdkhjf

Kontrakten bag københavnsk milliardprojekt er på plads

Københavns Kommune har onsdag indgået kontrakt med Pihl og Züblin på den 1,2 mia. kroner store vej- og tunnelentreprise Nordhavnsvej i København.
Nordhavnsvej-projektet er Københavns Kommunes til dato største anlægsprojekt med et samlet anlægsbudget på mere end 2 mia. kroner.

Kontrakten på vej- og tunnelentreprisen til 1,2 mia. kroner blev underskrevet af Københavns Kommune og Nordhavnsvej Konsortiet I/S (et konsortium dannet af Pihl og Züblin) onsdag den 10. august 2011 på Københavns Rådhus.

Kompliceret anlægsprojekt
Entreprisen, som det vindende konsortium påbegynder i slutningen af 2011, udgør den mest omfattende og komplekse del af det samlede anlægsprojekt.

Den nye Nordhavnsvej skal forbinde Helsingørmotorvejen med Ring 2 ved Strandvænget på Østerbro. Den bygges som en firsporet vej med en længde på 1.650 meter, hvoraf de 620 meter føres gennem en underjordisk, nedgravet tunnel ("cut and cover").

Entreprisen skal gennemføres inden for en stram tidsplan, og da store dele af arbejderne foregår tæt på boliger og under to jernbaner, vil støjende arbejder og trafikomlægninger undervejs blive tilrettelagt, så arbejdet sker med mindst muligt gene for beboere og trafikken.

Sikkert parløb
Både Pihl og Züblin har stor erfaring med lignende arbejder, ligesom de to selskaber ofte danner par, p.t. blandt andet i Stockholm, hvor Pihl og Züblin etablerer sænketunnel og boret tunnel til en ny citybane.

Nordhavnsvej Konsortiet er derfor også frem til at udføre anlægsprojektet i København, der i løbet af de næste måneder vil blive gransket med henblik på at tilrettelægge arbejdet og finde de bedste og mest optimale løsninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14