23948sdkhjf

Der bygges fortsat flere boliger

Det påbegyndte etageareal til beboelsesbygninger er steget med 19 % i 2. kvartal 2011. Dermed fortsætter fremgangen i boligbyggeriet for tredje kvartal i træk.
I 2. kvartal 2011 faldt det påbegyndte byggeri af det samlede etageareal med 8 %, sammenlignet med de først offentliggjorte tal fra samme kvartal året forinden.

Ifølge Danmarks Statistik viser udviklingen i perioden, at bolig- og erhvervsbyggeriet trækker i hver sin retning.

Således er det påbegyndte etageareal til beboelsesbygninger steget med 19 %, mens det påbegyndte erhvervsbyggeri er faldet. Hvor meget er dog usikkert på grund af forsinkede indberetninger til BBR. Første offentliggørelse viser en nedgang på 26 % sammenlignet med sidste år.

36 % flere etageboliger
Stigning på 20 % i antallet af påbegyndte boliger skyldes primært en markant stigning på 36 % i påbegyndelsen af boliger i etagebyggeri. Det er især de almene boligselskaber, der fører an i dette.

Påbegyndelsen af enfamiliehuse (stort set udelukkende parcelhuse) er steget med 15 %. Dermed fortsætter den udvikling i byggeriet af enfamiliehuse, der har kunnet konstateres i de seneste kvartaler.

For påbegyndelsen af øvrige bygninger er der tale om et fald på 8 %.

Stort fald i påbegyndelsen af administrationsbygninger
Danmarks Statistik oplyser, at nedgangen i det påbegyndte etageareal til erhvervsbygninger dækker over såvel stigninger som fald. Udsvingene skal ses i lyset af, at erhvervsbyggeriet har været på et historisk lavt niveau i det seneste års tid, hvor store enkeltbyggerier nemt kan påvirke hele billedet.

For de dominerende typer af erhvervsbyggeri – landbrugsbygninger, fabrikker og værksteder samt administrationsbygninger – er der tale om en pæn stigning for landbrugsbygninger, en mindre fremgang for fabrikker og værksteder og et markant fald for administrationsbygninger. For de øvrige typer af erhvervsbygninger er der generelt tale om fald i påbegyndelserne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11