23948sdkhjf

Byggemarkedsgiganter lurer på opkøb

Uroen på de finansielle markeder kan bane vej for opkøb og fusioner blandt danske trælaster og byggemarkeder. Bygma og Saint Gobain melder sig klar til at gå i offensiven.
Det har været hårde år for mange aktører i den danske byggemarkedsbranche, og hvis den finansielle uro ender med en ny krise, vil behovet for konsolidering stige yderligere.

Branchen har foretaget en række tilpasninger og er bedre trimmet i dag, end da finanskrisen ramte i 2008, men en ny længerevarende krise kan gøre situationen alvorlig.

Det vurderer adm. direktør Klaus Hadsbjerg fra Bygma i torsdagens udgave af Dagbladet Børsen, hvor han samtidig fastslår, at Bygma er klar til opkøb, hvis den rette mulighed opstår:

- Vi vil ikke forpasse en oplagt mulighed for at gå ind i opkøb. Vi har jo kapitalgrundlaget til det, siger han.

Hos direktør-kollega Lars Fornais fra Saint Gobain Danmark er meldingen tilsvarende:

- Jeg har tidligere sagt, at vi skal have mere vækst i vores brand Optimera, og det skal ske både gennem organisk vækst og opkøb – det står jeg ved, siger Lars Fornais til Børsen.

Børsen fremhæver, at flere af de fritstående tømmerhandler står over for snarlige generationsskifter, og avisen vurderer, at det i de kommende år bliver store spillere som DT Group, Bygma og Optimera, der kommer til at præge billedet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125