23948sdkhjf

Sygehusbyggeri til 92 mio. kroner

Regionsrådsformand Ulla Astman tog onsdag det første spadestik til en ny akutmodtagelse på Sygehus Vendsyssel. Projektet er tegnet af Arkitema.
Hvis alt går efter planen, kan Region Nordjylland og Sygehus Vendsyssel tage en ny akutmodtagelse til 92 mio. kroner i brug omkring årsskiftet 2012-13.

Første spadestik blev taget i denne uge, nærmere betegnet onsdag den 10. august, og byggeriet går for alvor i gang senere på måneden.

Projektet omfatter et ca. 3.460 m² stort nybyggeri i to etager samt kælder på ca. 460 m². Hertil kommer 250 m² ombygning af eksisterende byggeri samt etablering af ca. 1.650 m² udearealer.

Muligt at ændre arbejdsgange
Bag byggeriet står Arkitema, der sammen med Bjerg Arkitektur, Korsbæk & Partnere samt Harde Larsen blev udpeget som vindere af arkitektkonkurrencen i marts sidste år.

Med den nye akutmodtagelse får Sygehus Vendsyssel de ideelle fysiske rammer til at tage imod patienter, der har behov for akut indlæggelse, og i ledelsen glæder man sig til at tage den nye bygning i brug i starten af 2013.

- Dermed bliver det muligt at ændre arbejdsgange, så patienten hurtigere kan blive behandlet og komme hjem i trygge rammer igen. Dette skyldes blandt andet etableringen af et sengeafsnit i akutmodtagelsen, hvor patienter med uklart sygdomsbillede eller behov for kortvarig indlæggelse kan observeres og behandles, siger Sygehusdirektør Ingeborg Thusgaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094