23948sdkhjf

MgO-plader koster dyrt: Savværk erklæret konkurs i Nordjylland

Fredag indleverede Ugilt Savværk i Nordjylland sin egen konkursbegæring til Skifteretten i Hjørring.

Det skriver Nordjyske.

Årsagen til konkursbegæringen skal findes i en voldgiftssag vedrørende et renoveringsprojekt øst for Storebælt. Her var Ugilt Savværk underleverandør til hovedentreprenøren af bygningsfacader i træ.

Efter endt byggeri blev hovedentreprenøren slæbt i voldgiftsretten på grund af brug af de meget om diskuterede MgO-plader. Voldgiftsretten pålagde efterfølgende hovedentreprenøren at skulle betale bygherre en erstatning på 44 millioner koner. Et krav, der straks blev sendt videre til den nordjyske underleverandør.

- Det var en sag, hvor vi ikke havde bestemt materialevalget og derfor ikke havde set, at vi kunne tabe sagen. Ikke desto mindre fik vi hele skylden og et meget stort millionbeløb, som vi skal indbetale i erstatning. Vi har nu desværre ikke længere mulighed for at betale enhver sit og har derfor indgivet vores egen konkursbegæring, siger Kenneth Jepsen, der var direktør og ejer i Ugilt Savværk indtil konkursen.

Ny virksomhed overtager ansatte
Kort inden konkursen solgte Ugilt Savværk maskiner, lager og aktiver til det nystiftede selskab Ugilt Spær A/S, som også ejes af Kenneth Jepsen.

Selskabet har også overtaget medarbejderforpligtelserne for de 25 ansatte, der før konkursen arbejdede for Ugilt Savværk.

Sagen landede mandag på advokat Jens Pontoppidans bord, og han skal som kurator nu til at danne sig et overblik over forholdene i boet, og om overdragelsen af aktiver fra Ugilt Savværk til Ugilt Spær er sket efter bogen.

Han siger dog allerede nu til Nordjyske, at intet tyder på urent trav i forbindelse med virksomhedsoverdragelsen.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094