23948sdkhjf

Nye ungdomsboliger for 140 mio. kroner

Himmerland Boligforening stikker tirsdag spaden i jorden til boligprojektet ”Kvadratet” – 130 ungdomsboliger med fokus på fællesskabet mellem beboerne.
På Ribevej i Aalborg Øst – umiddelbart ud til Langagervej – tager Himmerland Boligforening nu fat på opførelsen af 130 ungdomsboliger til en samlet pris på 140 mio. kroner.

Der er første officielle spadestik til byggeriet blev taget den 16. august 2011, og de mange nye ungdomsboliger ventes klar til studiestart i 2012.

‐ Baggrunden for dette byggeri er at vi ønsker at kunne tilbyde endnu et antal moderne ungdomsboliger, primært rettet mod studerende, der kommer langvejs fra og prioriterer nærheden til universitetet og universitetsbiblioteket, fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Atrium skaber aktivitet
Navnet ”Kvadratet” er ikke svært at forstå, når man ser grundplanen for det nye to etager høje byggeri. Der er tale om et kvadratisk hus med et stort atrium i midten, hvorom der opføres 130 etværelses lejligheder.

‐ Bebyggelsen har en fast struktur udadtil, mens den har et mere løst indre, der indbyder til det sociale fællesskab. Atrium-rummet kommer til at rumme mindre pladser, boldspilareal, grillområde, borde og bænke, grønne områder – i det hele taget et rum, der giver mange muligheder for samvær og fysisk udfoldelse, forklarer Ole Nielsen.

På den del af grunden, der omgiver byggeriet, vil der blandt andet blive etableret en lund med træer, parkeringsplads og et område til boldspil.

Om Himmerland Boligforening
Foreningen er stiftet i 1944 og indviede sin første afdeling tre år senere.

I de efterfølgende mere end 60 år har Himmerland Boligforening bygget syd, øst og vest for Aalborg og nu og da også i den centrale del af byen, så der i dag er i alt 5.300 lejemål fordelt på et halvt hundrede afdelinger.

Himmerland Boligforening har 12‐14.000 beboere og er dermed den største af sin art i Nordjylland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093