23948sdkhjf

Solar nedjusterer forventninger

Afmatning på markedet og en skuffende april måned tvinger Solar til at nedjustere forventningerne for hele året.
Solar-koncernen oplevede vækst i omsætningen i årets 2. kvartal, til gengæld faldt driftsindtjeningen (EBITA).

Forventningerne til både omsætning og EBITA for hele 2011 nedjusteres derfor.

- Både omsætning og EBITA var lavere end forventet og klart utilfredsstillende. Den svage april måned blev ikke kompenseret i resten af kvartalet. Vi glæder os over koncernens positive udvikling i pengestrømme. Sammenholdt med Q1 2011 steg pengestrømme i alt med € 15,8 mio. Samtidig kan vi se, at Solar Norge følger genopretningsplanen efter SAP-implementeringen, og at selskabet har styrket sin markedsposition, siger koncernchef Flemming H. Tomdrup.

Tyskland skuffer
Omsætningsvæksten for andet kvartal lød på 6 %, men til gengæld fik selskabet i Tyskland et skuffende resultat og nåede ikke det forventede niveau.

- En kombination af både organisk vækst og bruttoavance under forventet niveau medførte, at den forventede EBITA ikke blev realiseret, lyder det i en meddelelse fra Solar.

Afmatning i væksten
Forventningerne til 2011 nedjusteres til en omsætning i intervallet 1.465-1.505 mio. euro mod tidligere 1.485- 1.525 mio. euro.

EBITA nedjusteres til intervallet 35-43 mio. euro mod tidligere 45-52 mio. euro.

- Nedjusteringen af omsætningen sker som følge af den begyndende afmatning i væksten, vi ser på flere markeder, lyder det fra koncernchef Flemming H. Tomdrup.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094