23948sdkhjf

Københavns nye universitet skyder op i Ørestad

Konturerne tegner sig til det nye Søndre Campus, som dækker over alle Københavns Universitets bygninger i Ørestad på Amager, der kommer til at sprede sig over 110.000 kvm.
180 håndværkere arbejder dag og nat for at færdiggøre den nye vidensbydel i Ørrestad Nord. Om et par måneder er al betonen støbt, og de rå skeletter til auditorier, klasselokaler, kontorer og kantiner står færdige.

Det Humanistiske Fakultet skal efter planen flytte ind i de nye bygninger med udgangen af 2012, og man forventer, at de studerende starter semesteret i februar 2013. Det juridiske og teologiske fakultet følger efter i 2015.

Projektet er opdelt i 13 entrepriser, som ledes af en byggeledelse fra Arkitektfirmaet Arkitema, som også har stået for projekteringen af byggeriet, i samarbejde med Ingeniørfirmaerne EKJ & Balslev.

Bygger ovenpå de gamle bygninger
Byggeriet genbruger en stor del af de eksisterende KUA-bygninger fra 1972. Blandt andet kommer de studerende til at kunne nyde udsigten over byen fra flere store terrasser med haver, som bliver skabt ovenpå tagene af det gamle KUA. Man genbruger også mange af de gamle trapper fra sydenden af bygningerne. Man svejser dem ovenpå trapperne i nordenden.

En central del af Søndre Campus bliver en gade kaldet Ramblaen, som skal lede fodgængere og cyklister fra Islands Brygge Metrostation ind på universitetsområdet og videre ind i Ørestad Nord.

- Det er en ny hovedindgang til hele bykvarteret fra den kollektive trafik. Det betyder også, at hele bykvarteret kommer til at hænge bedre sammen med Islands Brygge og resten af København, siger Kresten Bloch, byplanchef i By & Havn.

Midt i campusområdet skal et stort torv skabe plads til liv. Derfor har man har valgt at lægge køkkenerne i forlængelse af de udendørs områder, så der nemt vil kunne laves udeservering og på den måde skabe et hyggeligt og livligt område.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096