23948sdkhjf

Vejen til en bedre bundlinje

Produktivitet er nøgleordet, hvis indtjeningen i byggebranchen skal forbedres. Det mener Dansk Byggeri og 3F, der nu vil gå sammen i kampen for at øge branchens produktivitet.
Bedre produktivitet gavner såvel ejere som ansatte, og derfor søsætter Dansk Byggeri og 3F nu kampagnen "Byggeri og anlæg – øget produktivitet og bedre bundlinje".

Målet er at få sat gang i en proces, hvor små og mellemstore virksomheder tager imod hjælp og gode råd for derigennem at øge produktivitet og indtjening i branchen.

- Vi skal styre arbejdsprocesserne bedre. Fejl skal minimeres, så vi bygger rigtigt første gang. Bedre styring af arbejdsprocesserne handler ikke bare om at standardisere, da byggeriet fortsat er kendetegnet ved projekternes forskellighed. Det kan lige såvel handle om at inddrage medarbejderne i at lede efter muligheder for at planlægge og løse opgaverne på en bedre måde. Altså ’work-smarter’, forklarer adm. direktør Lars Storr-Hansen fra Dansk Byggeri.

Ansvarsdeling og ny teknologi
Mange erfaringer peger på, at virksomheder, der har en høj grad af samarbejde mellem ledere og medarbejdere, får positivt resultat på bundlinjen. Der er altså penge i at involvere medarbejderne i, hvordan opgaverne skal løses. Det motiverer og engagerer og får alle til at give en ekstra skalle.

- Det betyder for dagligdagen, at lederne i høj grad skal turde give en del af ansvaret fra sig, og at de enkelte bygningsarbejdere skal være parate til at påtage sig et medansvar for planlægning af produktionen, koordinering med de øvrige fag på byggepladsen, sikkerhed og kvalitet, understreger Lars Storr-Hansen.

Hos Dansk Byggeri hæfter man sig især ved det potentiale, som ny teknologi nu byder på. It og tekniske hjælpemidler skal ifølge Lars Storr-Hansen sparkes ind i alle led af byggeriet og være med til at effektivisere arbejdsgange og styre opgaverne. På den måde sikrer man, at de rigtige materialer og de rigtige mennesker kommer de rigtige steder hen på det rigtige tidspunkt og i den rigtige rækkefølge.

- Mange virksomheder og medarbejdere har heldigvis allerede taget godt imod ny tekniske hjælpemidler, men vi skal have flere med, slutter Lars Storr-Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078