23948sdkhjf

Tidsplanen skrider for nordjysk musikhus

Færdiggørelsen af Musikkens Hus i Aalborg bliver 4-5 måneder forsinket.
Fonden Musikkens Hus i Nordjylland har mandag orienteret de fremtidige brugere af huset om, at færdiggørelsen af byggeriet forventes at blive 4-5 måneder forsinket.

Byggeriet har fra starten været ramt af betydelige problemer, fordi den forureningsmæssige situation og de gamle funderingsrester fra elværket Nordkraft har vist sig at være en større udfordring end ventet.

Der har hen over sommeren været ført indgående drøftelser med samtlige entreprenører, og parterne er nu nået til enighed om en ny, samlet tidsplan. Den sikrer entreprenørerne en rimelig tid til at gennemføre byggeriet under forudsætning af, at der ikke opstår yderligere uforudsete problemer.

Var lidt for optimistiske
Den nye tidsplan medfører, at byggeriet ikke vil kunne afsluttes omkring årsskiftet 2012/2013, men først hen på foråret 2013. Byggeriet vil således være klar til at blive taget i brug inden sommerferien 2013.

- Med den vanskelige opstart var vi nok lidt for optimistiske i vores tro på, at byggeprocessen kunne koncentreres yderligere. Men som vi allerede vidste på forhånd, er det et kompliceret hus at bygge, som kræver dygtige entreprenører – og det har vi heldigvis. Men vi skal også give entreprenørerne rimelige betingelser at gennemføre byggeriet under og mulighed for at yde den høje kvalitet i arbejdet, som de er kendt for, og som vi ønsker, siger formand Bent Frank fra Fonden Musikkens Hus i Nordjylland.

Musikkens Hus i Aalborg er tegnet af Coop Himmelb(l)au, og Fonden Musikkens Hus i Nordjylland er bygherre. Fondens bestyrelse er udpeget af parterne bag byggeriet; Realdania, Aalborg Kommune, Spar Nord Fonden og Det Obelske Familiefond.

Totalbudgettet for projektet er ca. 700 mio. kroner (prisniveauet for 2007) eksklusiv moms.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095