23948sdkhjf

BIG bag udvidelse af Gammel Hellerup Gymnasium

Torsdag den 25. august går spaden i jorden til et nyt byggeprojekt, der skal styrke det sociale miljø på Gammel Hellerup Gymnasium.
Gammel Hellerup Gymnasium opfører nu en ny multihal til elevernes idrætsaktiviteter og sociale udfoldelse.

- Den nye multihal bliver helt sikkert det største løft i skolens historie siden etableringen på Svanemøllevej i 1957. Og så er det jo lidt sjovt, at det er en af skolens tidligere elever, der står bag projektet, siger rektor Jørgen Rasmussen.

Han henviser til, at projektet er tegnet af det internationalt anerkendte arkitektfirma, BIG, grundlagt af Bjarke Ingels, der selv blev student fra skolen i 1993.

Form følger formel
Den nye hal nedgraves fem meter midt i skolens nuværende gård og bliver et byggeri med godt indeklima, lav miljøpåvirkning og høj arkitektonisk kvalitet.

Den karakteristiske, blødt buede tagform vil udvendigt fungere som et uformelt mødested med mulighed for alt fra gruppearbejde til større forsamlinger. Frem for at placere hallen udenfor skolens længer – og dermed sprede det sociale liv yderligere – styrkes skolegården som et nyt samlingspunkt og bindeled mellem gymnasiets eksisterende faciliteter.

- Multihallens tag udgør en ny plads i skolegården og er formet efter boldspillet i den underliggende sportshal. Helt konkret tager taget form efter den matematiske ligning for banekurven, så det var bogstaveligt som at tegne arkitektur fra skolebænken, da det var min gamle matematiklærer, som stillede os opgaven om hallen, forklarer Bjarke Ingels.

Projektet, der ventes færdigt i juli 2012, er udviklet i samarbejde med CG Jensen, EKJ og Grontmij.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094