23948sdkhjf

Solidt 2. kvartal fra Sanistål

Grossistvirksomheden har forbedret omsætning og resultat betydeligt i årets første seks måneder. Forventningerne til årsresultatet fastholdes som tidligere udmeldt.
Sanistål A/S har oplevet fremgang i første halvår af 2011. Det skyldes især aktiviteterne i Industri-divisionen, oplyser virksomheden.

Halvårets driftsresultat (EBITDA) udgør 83,5 mio. kroner mod 21,5 mio. kroner i samme periode sidste år, mens resultatet på bundlinjen viser et overskud på 21,1 mio. kroner. Det er en forbedring på hele 135,9 mio. kroner.

Fremgang på 4,6 % i byggeriet
Bygge- og anlægssektoren befinder sig fortsat i en lavkonjunktur, og det kan mærkes i Saniståls byggedivision, hvor aktiviteten på det danske marked ligger på niveau med i fjor.

I Baltikum har man dog oplevet høj vækst, og det er årsagen til, at det er lykkedes at øge den samlede omsætning i byggedivisionen med 4,7 %. Samtidig melder Sanistål om en " tilfredsstillende udvikling " i tab og nedskrivninger på tilgodehavender.

Den samlede omsætning i byggedivisionen udgjorde 841 mio. kroner i første halvår mod 803,6 mio. kroner sidste år.

Forventninger til årets resultatet
På baggrund af udviklingen i 2. kvartal 2011 fastholdes forventningerne som meddelt i delårsrapporten for 1. kvartal 2011.

Den samlede nominelle vækst forventes dermed fortsat at blive i niveauet 7% i forhold til den realiserede omsætning i 2010. Forventningen til bundlinjen er et årsresultat mellem 10 og 40 mio. kroner.

- I industridivisionen påregnes en pæn vækst generelt, hvor effekten af de højere stålpriser i 1. halvår 2011 har haft væsentlig påvirkning på forventningen til årets samlede omsætningsudvikling. I Byggeridivisionen fastholdes forventningen om en forholdsvis flad aktivitetsudvikling på det danske hovedmarked og en god vækst i Baltikum, lyder det fra Sanistål.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078