23948sdkhjf

Dansk byggeeksport boomer i Tyskland

Efter et par år med negative vækstrater trækker det tyske marked igen den danske byggevareeksport fremad.
Trods de lidt dystre meldinger om det tyske BNP er der ingen krisestemning i landets byggesektor.

Branchen ser selv udviklingen som en normalisering og er overbevist om, at byggeriet står solidt efter godt 10 års strukturtilpasning.

Især boligbyggeriet ser fornuftigt ud, for Tyskland har ikke haft den boligboble, som vi har oplevet i fx Danmark.

Tværtimod har Tyskland opbygget et reelt efterslæb, som kan aflæses i ordrebeholdningen, der 26,5 % højere i perioden januar-juni sammenlignet med den tilsvarende periode sidste år. I erhvervsbyggeriet er omsætningen samtidig steget med 16,2 %, mens ordrebeholdningen ligger 14,4 % højere end i fjor.

Hjemmearbejdet skal være i orden
Det betyder - alt i alt - at Tyskland er meget interessant for danske byggevirksomheder, og eksporten af byggevarer er da også steget med 10,4 % i 2. kvartal sammenlignet med sidste år, viser nye tal fra Dansk Byggeri.

Organisationen sender dog også advarsel til de danske virksomheder, som netop nu overvejer at gå ind i Tyskland:

- Midt i halvfemserne tog mange danske byggevirksomheder til Tyskland. Desværre kom flere af dem hjem med store økonomiske tab, og nogle endte med konkurs. Det skyldes, at de ikke havde forberedt sig til de regler, som gælder på det tyske marked, fortæller Anita Kurowska Larsen, chefkonsulent i Dansk Byggeri, og fortsætter:

- Hjemmearbejdet skal være i orden inden man rejser ud. Det er vigtigt at kende sit nye marked godt inden man går ind - uanset om vi taler om eksport af varer eller tjenesteydelser. Det er vigtigt at vide, at selvom det meste af lovgivningen kommer fra EU, har hvert land sine egne regler.

Dansk Byggeri samarbejder derfor nu med Tønder Erhvervsforum for at sikre bedre rådgivning. Det sker i første omgang i form af et seminar om regler og faldgrupper på det tyske marked. Seminaret foregår på Nordtysklands største byggemesse Nordbau den 9. september.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094