23948sdkhjf

Mindre tiltro til fremtiden i bygge- og anlægsbranchen

De seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at tiltroen til fremtiden i bygge- og anlægsbranchen er faldende.
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at den sammensatte konjunkturindikator er faldett fra -18 i juli måned til -21 i august.

Det er et tegn på, at den svage tilbagegang, der har været i tilliden til fremtiden i snart et halvt år, er fortsat i den seneste måned, vurderer Dansk Byggeri:

- Hvis vi går bag om tallene, så ses det, at ordrebeholdningen er gået tilbage. Hvor der i juli måneds observation var virksomheder med 29% af beskæftigelsen, der havde færre ordrer end normalt, var det tal i august måned steget til virksomheder med 35% af beskæftigelsen, siger chefkonsulent Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri.

Han peger på, at de to største problemer for branchen er manglen på efterspørgsel og manglende mulighed for finansiering:

- Vi ser en tendens til, at problemet med manglende finansiering er stigende. I juli måned var virksomheder med 6% af beskæftigelsen finansielt begrænset, mens det i august måned var steget til virksomheder med 7% af beskæftigelsen. Det vil sige, at der er virksomheder, som reelt kunne producere mere, men som bliver hæmmet, da de ikke kan skaffe den fornødne kapital, fastslår Andreas Fernstrøm i sin analyse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11