23948sdkhjf

Pihl skal bygge for DTU i Lyngby

E. Pihl & Søn har vundet hovedentreprisen på opførelse af et nyt forsknings- og læringshus. Byggeriet på 4.500 m² er tegnet af Christensen & Co. Arkitekter.
Tidligere på året vandt Pihl storentreprisen på en stor del af DTU Space, Bygning 328, der bliver Danmarks største center for rumforskning.

Nu har entreprenøren sikret sig endnu en opgave hos DTU; denne gang Bygning 324, der skal huse aktiviteter inden for videnudvikling og vækst.

- Vi glæder os over at være med til at udvide DTU med endnu en ny, spændende bygning. Mange af vore ingeniører har jo selv læst på DTU, og vi har et fint samarbejde med universitetet og de studerende, der vælger et praktikophold på Pihls byggepladser her i Danmark eller i udlandet, fortæller underdirektør Bo Svendsen, E. Pihl & Søn.

Energidesign
Det nye mikro-campus er tegnet af Christensen & Co. Arkitekter og videreudviklet i samarbejde med ingeniørfirmaerne Henrik Larsen og Anders Christensen samt landskabsarkitekterne Kragh & Berglund.

Byggeriet opføres med en integreret og effektiv klimaskærm og et nyt ventilationssystem, baseret på hybride principper. Sammen med en høj dagslysudnyttelse vil det reducere varme- og elforbruget i den 4.500 m² store bygning væsentligt.

Pihls entreprise omfatter råhus i tre etager, facadeentreprise og komplettering af bygningen inklusive installationer.

Arkitektonisk vil bygningen udgøre et sammenhængende indre landskab med et centralt rum, som forbinder alle funktioner i bygningen. Facaderne får flydende overgange mellem ude og inde, og den transparente stueetage kan åbnes ud til campushaven og til pladsen foran DTU, hvor bygningen opføres.

Byggeriet påbegyndes den 3. oktober 2011 og afleveres til bygherre den 30. november 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141