23948sdkhjf

Optimismen spirer i Arkil

Omsætningen forventes nu forbedret med 100 mio. kr., mens det forudsagte overskud fastholdes.
Arkil fastholder både de gode takter i og positive forventninger til det indeværende regnskabsår.

Det fremgår halvårsrapporten, som viser en fremgang i nettoomsætning på 43 procent i forhold til samme periode sidste år, så den nu er på 1.034,2 mio. kr.

Kan ikke sammenlignes blindt
Årets 2. kvartal gav et resultat før skat på 21,7 mio. kr., og sammenlagt med underskuddet på 68 mio. kr. i 1. kvartal giver det et resultat for året til dato på minus 46,3 mio. kr., hvilket næsten er en halvering af sidste års negative resultat.

Arkil-ledelsen advarer dog mod at sammenligne resultaterne blindt, da grundlagene er vidt forskellige.

- Resultatforbedringen i forhold til sidste år er opnået som følge af øget aktivitet. Det skal i lighed med tidligere år anføres, at for en virksomhed i en så sæsonbetonet branche kan delårstallene ikke direkte anvendes som indikator for årsresultatet.

Positive forventninger til 2. halvår
Med resultaterne for 2. kvartal fastholder Arkil en forventning om at nå et overskud i intervallet 10-30 mio. kr. for året som helhed, mens forventningerne til den samlede omsætning er forøget med 100 mio. kr. til 2.400 mio. kr.

Optimismen tager blandt andet sit udspring i en række aktiviteter, der først slår igennem senere.

- Anlægsmarkedet udviser generelt en positiv udvikling. Der er et øget udbud af ny større anlægsopgaver og en bedre prissætning på de vundne projekter, men med baggrund i udførelsen af den aktuelle ordrebeholdning, som blev vundet til lave priser forventes indtjeningsforbedringen først at slå igennem i anden halvdel af regnskabsåret, skriver Arkil således i meddelelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142